
לפני יומיים, הוצגו בוועדת הבריאות בכנסת נתונים מדאיגים מתוך סקר רחב היקף שערך משרד הבריאות על נתוני צריכת העישון בקרב ישראליים. בסקר עלה כי אחד מכל חמישה מבוגרים בישראל – מעשן. במגזר הערבי – כמעט 40% מעשנים. אצל בני הנוער בישראל 8.1% מעשנים לפחות פעם בשבוע ו-4.8% לפחות פעם ביום.
הנתונים במגזר החרדי חמורים אף יותר ומדאיגים במיוחד. כל מבוגר שני במגזר החרדי מעשן, כך פורסם בדו"ח שהוציאה הוועדה לאחר הדיון. באוכלוסייה הצעירה, הנתונים מעט שונים אך לא מעודדים. בישיבות הקטנות – 54% מעשנים בקביעות ובישיבות הגדולות – 56%.
עוד באתר:
ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות שהציגה את הסקר בוועדת הבריאות שנושאה היה "שכיחות העישון והצעדים למניעתו", הזהירה ממגפת הסיגריות האלקטרוניות. היא הוסיפה כי הסיכון של נער שהתנסה בסיגריה אלקטרונית להתמכר לסיגריה רגילה הוא פי ארבעה.
חברי הכנסת בוועדה ביקשו ממשרד הבריאות לעצב תכנית לאומית למניעת עישון, לפרט את עלויותיה ולהגישה לוועדה. בנוסף ביקשו לפרט את היערכות המשרד לצמצום עישון בעקבות המלחמה, ונוכח הנתונים הקשים במגזר החרדי והערבי – לצאת במסע הסברה ייעודי למגזרים אלה. משרד האוצר התבקש להעביר לוועדה בתוך חודש הערכת הכנסות הממשלה ממיסים על מוצרי עישון, ולהגיש לוועדה תכנית להקצאת חלק מהכנסות אלה לתכנית למניעת עישון.