
איך לנהוג בבית שכור שבו הכיור מחרס, והמשכיר לא מוכן להכשיר?
תשובת הגאון הרב חיים איידלס:
עוד באתר:
"ראשית כל יש לדעת שהכיור טרף. שהרי מעורב שם בשר וחלב, והשתמשו בו למאכלים לא כשרים.
כל דבר מאכל רותח שיונח על תחתית הכיור, יוטרף. אם כלים ישרו בכיור 24 שעות בתוך מים קרים, כגון שיסתם בצורה כלשהי הניקוז של המים, כך שהכלים המונחים בכיור ישרו בתוך המים במשך 24 שעות, הם יאסרו מדין כבישה. לכן אסור להשתמש בכיור הזה במים חמים בכלל.
הדרך הנכונה היא, קודם כל לנסות לבוא במשא ומתן עם בעל הדירה, אולי הוא יסכים בכל זאת להכשיר. אם הוא לא מוכן בשום אופן, אזי יש לערות על הכיור מים מדוד רותח, תוך כדי בעבוע, כשכל הכיור מצופה בחומר חריף. העירוי יכניס את החומר החריף לתוך הדפנות, יפסול את הבליעה מאכילת כלב, ואז נוכל להקל בדיעבד כשכלי נגע בכיור. לעומת זאת, כשמאכל נגע בכיור יש להחמיר ולזרוק אותו.
כדאי לשים סלסלה בתוך הכיור לאחר העירוי עליו דיברנו, ולהשתמש באופן כללי רק במים פושרים".
מתוך התוכנית 'דרך חיים' בקול חי, התוכנית משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00.
האזינו לתשובה המלאה: