
ביצים עם חלבון בלבד, האם יש בזה חשש?
תשובת הגאון הרב חיים איידלס:
עוד באתר:
"ראיתי בפרי חדש, ביורה דעה סימן פ"ו בהלכות ביצים ודם, שמביא בשם המהריק"ש, רבי יעקב קאשטרו, שהיה ראש רבני מצרים בתקופת מרן הבית יוסף, והגיעה לפניו ביצה שכזו, ופסק שאין לאוכלה.
הפרי חדש חולק עליו, ומביא מחכמי הטבע, שתרנגולת שמפסיקה להטיל ביצים, הביצה האחרונה שלה תהיה רק מחלבון. אבל המהריק"ש, שהוא ראש רבני מצרים, פסק את מה שפסק, ולכן הפרי חדש מבטל את דעתו, למרות שהיה מ'תקיפי דארעא' וקשה מאוד למצוא בפרי חדש שמבטל את דעתו, במקרה זה הוא אכן ביטל את דעתו בפני המהריק"ש.
המהרש"ם, בדעת תורה שם, פוסק שאם יודעים בוודאות שהביצה הגיעה מתרנגולת, אין מה לחשוש. לפי דבריו, כל החשש של המהריק"ש, זה שהביצה לא הגיעה מתרנגולת, אלא מעוף טרף. לפי זה יוצא שהיום אין בכלל מה לחשוש, שהרי הטכניקות מתקדמות, יש סוגים של אוכל שנותנים לתרנגולות, זריקות, ובאופן פשוט היום אפשר לעשות ביצת תרנגולת שכולה חלבון.
אדם שנמצא בחוץ לארץ, ורואה שם ביצה שכזאת, יש לו לחשוש שמא היא הגיעה מעוף טרף. אבל אם אדם נמצא כאן בארץ, ויש מקום מוגדר ומסודר, שבו הכל מגיע מתרנגולות בוודאות, אין מקום לחשוש".
מתוך התוכנית 'דרך חיים' בקול חי, התוכנית משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00.
האזינו לתשובה המלאה: