
גבינות קשות של היום – האם יש צורך להמתין לאחר אכילתן 6 שעות לפני אכילת בשר?
תשובת הגאון הרב חיים איידלס:
עוד באתר:
"גבינה קשה שאחרי אכילתה יש צורך בהמתנת 6 שעות היא גבינה קשה מאוד, שצריך לגרד אותה והיא נכנסת בין השיניים. עליה נאמר שהמהר"ם מרוטנבורג היה מחכה מספר שעות אחרי אכילתה כמו אחרי אכילת בשר.
אבל שאר הגבינות הקשות, המלוחות, הגבינות הצהובות, הרחבנו רבות בעבר שמעיקר הדין דינם כגבינה רגילה. האופי, השוני והצבע שלהם זה הכל מכימיקלים, זו לא גבינה קשה שעליה מדובר בהלכה, רק בגבינה קשה מאוד, גבינה בולגרית קשה, בה יש מקום לבוא ולהחמיר.
למרות זאת, יש שמחמירים להמתין לאחר אכילת גבינה צהובה שש שעות, כי חלקם סוברים שגם היא נחשבת לגבינה הקשה, כפי שכותב מרן השבט הלוי בספר מבית לוי".
מתוך התוכנית 'דרך חיים' בקול חי, התוכנית משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00.
האזינו לתשובה המלאה: