
"אני גרה בנתיבות", אומרת תהילה, "באוטובוסים כאן בעיר אין עמדות תיקוף ליד הדלת האחורית כמו שיש במרכז ובירושלים, וזה יוצר בעיה מאוד גדולה, כי כשנשים עולות עם עגלות, הן עולות מאחורה ואז מתווכחים איתן שיבואו לשלם, והן נאלצות או להשאיר את העגלה לבד ולהתקדם לנהג כדי לשלם, או לבקש טובה מאנשים שיקחו את הרב קו שלהן ויתקפו עבורן. זה גם יוצר לחץ אצל הנהג וזה גם סכנה בטיחותית להשאיר את העגלה לבד, יכול להיות שהנהג פתאום יעשה איזה ברקס והעגלה תעוף".
האמת שאני קצת מרגיש כאילו אנחנו מנהלים איזו שיחה היסטורית, כבר עשור שבכל הארץ אפשר לעלות ולתקף בכל הדלתות, דיברו על זה שזה יותר בטיחותי, כי הנהג לא צריך להתעסק בכל הנושא של התיקוף תוך כדי נהיגה, ונתיבות כאילו נשארה עשור מאחורה.
עוד באתר:
"כן, ועולים מאחורה נשים עם עגלות, וילדים עם אופניים. ואז בעצם צריך ללכת את כל האוטובוס קדימה אל הנהג, לתקף ולחזור אחורה. זה לא אוטובוס כזה גדול, אבל זה מרחק. וזה בכל זאת תוך כדי נסיעה. בנוסף, אם יש לי חופשי חודשי למשל, אני בכל זאת צריכה להעביר את הרב-קו, למרות שאני מבחינתי שילמתי כבר את הנסיעה, הם רוצים שאנחנו נתקף בכל זאת".
תגובת משרד התחבורה: "פרויקט עליה מכל הדלתות, אושר עבור הגושים המטרופוליניים: גוש דן, חיפה, ירושלים ובאר שבע. במשרד התחבורה שואפים להרחיב את המיזם לאזורים נוספים, ולשם כך נדרשת הערכות נרחבת הכרוכה בין היתר בהצבת מכשירי תיקוף, גיוס פקחים רבים, ותקצוב תואם של משרד האוצר".
המוקד הציבורי ימשיך לעקוב.
האזינו לדברים המלאים מתוך 'המוקד הציבורי':