
"מדינת ישראל החליטה להבריח משקיעים", אומר עו"ד מאיר מזרחי, "והיא קבעה שבמקרים שבן אדם קונה דירה שנייה או יותר, מס הרכישה שלו קופץ ומטפס ל-8% ואפילו ל-10%. העול הכבד הזה הביא את עם ישראל היצירתי למצוא כל מיני דרכים ופתרונות אפשריים, אז אחד התכנונים העכשוויים, זה לרשום את הדירה הנוספת על שם הילד. אבל צריך להבין שיש חסרונות בלרשום את הדירה על שם הילד. למשל, האם הוא יכול אחרי זה להירשם למחיר למשתכן? בנוסף, יש הרבה מקרים שהילד מקבל את הדירה, והוא מתחתן עם מישהי, ואז השאלה מה דינה של הדירה הזו, וההורים פתאום לא ישנים בלילה, גם כי הכלה לא מוצאת חן ביניהם, וגם הם מפחדים שאולי היא תיקח להם את הדירה".
"גם בפן המיסוי, צריך לקחת בחשבון, שרשויות המס הרבה פעמים מבינות שיש פה איזה תכנון כזה. ולכן הם בודקים ורואים, האם הרישום שנעשה על שם הילד הוא אמיתי. איך בודקים את זה למשל? רואים מה הילד עושה עם דמי השכירות מהדירה, לעיתים מתברר שהוא לוקח את דמי השכירות ומעביר אותם כל חודש להורים, או יותר מזה, יש כאלה שמגדילים לעשות, ובכלל את כל הסכם השכירות ההורים עצמם עושים, והם מקבלים את הכסף ישר לחשבונם. מלבד זאת, רואים שהילד מוכר את הדירה ומיד עם מכירת הדירה הוא לוקח את כל הכסף שהוא קיבל ומעביר את זה מיד להורים. במקרים כאלה רשויות המס יכולות לטעון שהדירה היא עדיין של ההורים, כי עובדה שככה הם מתנהגים מבחינה כלכלית".
עוד באתר:
"הייתה גברת שרצתה לקנות דירה, והיא ידעה שברגע שהיא קונה דירה וזה דירה שנייה, יקחו ממנה מס רכישה גבוה, אז מה שהיא עשתה, היא נתנה את הידרה במתנה לא לילד, אלא להורים שלה. וכשנותנים מתנה להורים, מצטרפת לבעיה עוד חבורה של אנשים שקוראים להם אחים ואחיות. עכשיו, היא חששה שאם היא תיתן מתנה לאימא במקרה הזה, אז יבואו האחים ויגידו: רגע, מהאימא זה עובר אלינו! אז האמא כתבה צוואה, שבמקרה של פטירה, הדירה תחזור לבת הזאת ולא תלך לאחים. ובית המשפט נדרש למקרה הזה, כי אחרי תקופת זמן מאוד מאוד קצרה, האמא נפטרה, והדירה חזרה אליה בעקבות הצוואה. כן. והפקידה שמה לב לעניין, ואמרה לגברת, אנחנו לא מקבלים את הפעולה ואת התכנון הזה, כי לדעתנו זה תכנון מלאכותי. ולכן צריך להקפיד לא רק במתנות לילד, אלא גם במתנות להורים, שהמתנה תהיה אמיתית".
האזינו לראיון המלא מתוך 'שטח נדל"ני' עם עו"ד נתנאל לאופר: