
פחות מיממה לאחר ההודעה על סגירת פארק המים בחוף גיא בכינרת עקב אשפוזו של ילד בן 10 במצב קשה ומותו של צעיר בן 26 לאחר שנדבקו באמבה "אוכלת מוח", פנו יותר מ-100 בני אדם לחדרי המיון בבתי החולים בצפון הארץ.
אמש הפיץ משרד הבריאות הנחיות למנהלי בתי החולים לבירור במקרה של אדם עם חשד לדלקת קרום המוח (מנינגיטיס) וחשיפה לפארק המים חוף גיא בכינרת. כל מי ששהו בפארק המים חוף גיא בשבועיים האחרונים נדרשים לפנות למיון במקרה של הופעת תסמינים שמעלים חשד למנינגיטיס: כאב ראש, הקאות, טשטוש ראייה וכדו".
מבית החולים רמב"ם נמסר שגבר צעיר שהיה בחוף גיא הגיע למיון בבית החולים לאחר שלא חש בטוב. למיון ילדים ברמב"ם הגיעו אמש שמונה ילדים ששהו בחוף גיא, חלקם התלוננו על חום, או על תחושה לא טובה. כולם שוחררו ללא חשד לאמבה.
במשרד הבריאות אומרים כי במקרה של פנייה של חולה עם תסמינים המתאימים למנינגיטיס ששהה בפארק המים חוף גיא, יש לבצע בדיקות מתאימות: בדיקה גופנית מלאה, בדיקות דם (ספירה וכימיה) ובדיקת תכולת נוזל השדרה (LP). את נוזל חוט השדרה (CFS) יש לשלוח לבדיקות במעבדות בתי החולים.
כ-40 מטופלים הגיעו בלילה למרכז הרפואי צפון (פוריה), 36 מהם שוחררו, ארבעה ילדים אושפזו לבדיקות. עד כה לא אותרו מקרים חדשים של המחלה. למרכז הרפואי העמק פנו 20 מבוגרים וילדים בשל חשש שנדבקו, לאחר ששהו בימים האחרונים בכינרת. לדברי ד"ר ביביאנה חזן, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים, כל הפונים שהגיעו בריאים וללא סימפטומים, הם נבדקו ושוחררו.
בהנחיות משרד הבריאות נאמר: "חשוב לדעת שמרגע שמתחילים תסמינים קליניים הם הולכים ומחמירים. הסבירות למחלה באדם שסבל מתסמינים שחלפו לחלוטין לפני כמה ימים – נמוכה מאוד".