אנשי הרשות הלאומית לפינוי מוקשים ונפלים (רלפ"מ) לפינוי ופיצוץ מוקשים ישנים באזור נהר הירדן ומתחילים עם רדת החשיכה במלאכת פינוי המוקשים.
שחר בק, ראש הרשות לפינוי מוקשים, מסביר: "אנחנו נמצאים כרגע בפרויקט שהתחיל עם תחילת מלחמת חרבות ברזל כצורך ביטחוני מיוחד החליטו לפנות כאן את רצועת המוקשים בשביל לבנות מכשול המוקשים האלה נמצאים בתוך קני סוף כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף של 6-7 מטר גובה וגם שאנחנו גוזמים אותם, הם גדלים בימים ספורים יש לנו מגבלת פינוי שמעל 25 מעלות אסור לנו לעבוד בתוך שדה המוקשים ולכן יצאנו לפיילוט ראשון מסוגו של עבודה בלילה".
עוד באתר:
ולמה דווקא אז? בק מגלה כי "העבודה בלילה מקלה עלינו מאוד מבחינת מזג אוויר מקשה עלינו מאוד מבחינת ההפיכה של השעון הביולוגי של המפנים והמפקחים אבל מעבר לכל גם אנחנו נכנסים פה לעולם העיר הביולוגי של האתר הזה זה אומר שיש לנו כאן נחשים, זוחלים וחיות בר חלק גדול מהעבודה מתבצעת על הברכיים ובשכיבה לתוך הבורות".
לדבריו, "המוקשים האלה טמונים באזור שבו נער הירדן זורם וחצי מהשנה המוקשים האלה בתוך ביצה, צפים, חלקם בעומקים עמוקים עד מטר וחצי. המוקשים האלה עם השנים למעשה מפתחים רגישות יתר והופכים להיות מוקשים שממש נגד אדם, אחד הפרויקטים המורכבים בכל מובן אפשרי".
"עם זאת המעבר ללילה מאפשר לנו פתיחה של עבודה של עוד מספר חודשים בשנה ולמעשה מעריך את שנת העבודה ואת התפוקה לדונם ואת היכולת לפנות עוד מוקשים במסגרת כל שנה מה שהופך את זה לפרויקט כלכלי ושווה ביותר". כך שחר בק.