
הכל התחיל לפני שנתיים, כשברשתות החברתיות החלו לצוץ תיעודים של גור אריות שהוחזק על ידי אזרחים, באופן בלתי חוקי, בדירת מגורים באזור המרכז.
לאחר מספר חודשים, בתום חקירה מאומצת, פשטו בלשי מג"ב דרום ופקחי רשות הטבע והגנים על הדירה ואיתרו בה את גור האריות. הוא הועבר לבדיקה וטרינרית וטופל על ידי פקחי רשות הטבע והגנים.
עוד באתר:
"האריה הזה הוברח דרך פרצות בגבול ירדן, על ידי תושבים מהפזורה הבדואית, כאשר הכתובת הסופית שלו הייתה משפחות פשע באזור המרכז". כך צוטט פקד נתנאל שושנה, קצין מודיעין ימ"ר מג"ב דרום, באתר 'N12'.
התעללות לשמה | מתוך הרשתות החברתיות
"זה סמל סטטוס של מעמד", אמר אורי לניאל, ראש תחום החזקה וסחר בחיות בר ברשות הטבע והגנים, "אף אחד שקונה את זה לא באמת מתכוון לתת לו חיים טובים, יעשה סלפי נחמד עם האריה ויראה, 'אני גבר, לא אכפת לי לשים 100, 200 אלף שקל על גור אריות ואני יודע אחר כך שאני לא באמת אחזיק אותו'. זה ענף פשע".
"את גור האריה הזה אי אפשר יהיה להשיב לטבע וזה הדבר הכי עצוב בעיניי, שהחיים שלו יהיו תמיד בשבי. הוא צריך תנאים גם של האכלה וגם של טיפול וגם בעיקר של חיי חברה, שפה בארץ בשום פינת חי או גן חיות לא מצאנו אותם ולכן פנינו לעולם הרחב", אמרה רעיה שורקי, מנכ"לית רשות הטבע והגנים. "וככה, דרך הקשרים הבין-לאומיים, הגענו למקלט בדרום אפריקה, שקיבלנו עליו הרבה מאוד המלצות".
בהמשך הועבר האריה למקלט באחד מארצות דרום אפריקה, וכך הוא כבר נראה היום בזמן שהוא מתקרב להיות אריה בוגר: