
דוח חדש שהושק בחודש אוקטובר על ידי המשל"ט הלאומי למאבק באנטישמיות במשרד התפוצות סוקר את המגמות העיקריות של האנטישמיות באירופה מאז הטבח של 7.10 ומתמקד במחוללים המרכזיים של אנטישמיות ואנטי-ציונות ברשת.
כמו כן, הדוח מציג רשימה של האירועים האנטישמיים והאנטי-ישראלים החמורים שיותר שהתרחשו שנה האחרונה, מתוכם 5 קרו בצרפת, 2 בגרמניה, 2 בבריטניה ואחד בשוויץ.
עוד באתר:
מנכ"ל משרד התפוצות, אבי כהן סקלי אומר כי "צונאמי של אנטישמיות שוטף את העולם במקומות שקודם היו נחשבים בטוחים עבור היהודים, מאז ה-7.10.23. השיח האנטישמי מקבל פנים חדשות של הסתה נגד ישראל אבל מבוסס על אותה שנאה ישנה נגד יהודים. משרד התפוצות ממשיך לפעול כנגד מחוללי האנטישמיות והדה-לגיטימציה של ישראל בכל מקום בעולם באמצעות ניטור, חשיפה וקידום פעולות אופרטיביות מול הממשלות וגורמים נוספים".
מהממצאים העיקריים של הדוח עולה כי ישנה עלייה דרמטית של יותר מ400% בתכני שנאה שמקורה מארגוני ימין קיצוני ושמאל קיצוני כאחד; מגמה זו קשורה בעיקר לתגובת ישראל לטבח של 7.10.
ההתפתחויות המדאיגות ביותר נצפו בבריטניה, צרפת וגרמניה המתאפיינות באוכלוסיות יהודיות גדולות, הן במרחב הוירטואלי והן במרחב הפיזי.
עוד עולה מהדוח כי המניעים העיקריים של תוכן אנטישמי ואנטי-ציוני ברשת הם פוליטיקאים, ארגונים ומשפיענים פרו-פלסטיניים. ההתבטאויות מתמקדות בדה לגיטימציה של מדינת ישראל ושליטת זכותה של ישראל להגנה עצמית לאחר 7.10.