
ניו יורק ביטלה את החוק המחייב חציית כבישים רק במעברי חצייה. המשמעות היא כי החל מהשבוע, תושבי העיר יכולים לחצות כבישים בכל מקום, גם בניגוד לרמזורים, מבלי להסתכן בקנס. החוק, המוכר כ"ג'ייווקינג", נאכף בעבר בקפדנות רבה, אך כעת ההחלטה החדשה מעניקה חופש רב יותר להולכי הרגל. מדובר במהלך שנוי במחלוקת, אך יש לו תומכים רבים.
חברת המועצה העירונית, מרסדס נרסיזה, הייתה בין יוזמי ביטול החוק. היא טענה כי הסיבה המרכזית לכך היא האפליה הגזעית שנלוותה לאכיפתו. לדבריה, למעלה מ-90% מהדו"חות שניתנו בשנה שעברה בעקבות חצייה אסורה ניתנו לאנשים שחורים והיספנים. היא הדגישה כי החוק לא נאכף באופן שוויוני ופוגע בעיקר בקהילות מיעוטים.
עוד באתר:
נרסיזה הוסיפה כי "כולם בניו יורק חוצים את הכביש איך שנוח להם. אנשים פשוט מנסים להגיע ליעדם בצורה היעילה ביותר". היא הסבירה שאין צורך בחוקים המגבילים התנהגות שגרתית, במיוחד אם הם פוגעים באופן לא מידתי באוכלוסיות מסוימות. לדעתה, חוקים אלו אינם מתאימים למציאות שבה אנשים נוהגים לחצות כבישים במקומות רבים ולא רק במעברי חצייה.

עם זאת, עדיין נחשבת חציית כביש שלא במעבר חצייה להתנהגות מסוכנת, והולכי רגל החוצים במקומות לא מוסדרים אינם זוכים לזכות קדימה. ההחלטה לבטל את החוק עוררה דאגה מסוימת בקרב תומכי בטיחות בדרכים, שמזהירים כי חצייה אקראית עשויה להגביר את הסיכון לתאונות דרכים.
ביטול החוק אינו ייחודי לניו יורק. בשנים האחרונות בוטל חוק הג'ייווקינג בערים ומדינות רבות בארצות הברית, בהן דנבר, קנזס סיטי, קליפורניה ונבאדה. מייק מקג'ין מארגון America Walks, טען כי ערים שדואגות לבטיחות בדרכים מתמקדות בשיפור תשתיות, בהגבלת מהירות ובהקטנת גודל הרכבים, ולא במיקום חציית הולכי הרגל.
מקורם של חוקי הג'ייווקינג בשנות ה-30, אז קידמה תעשיית הרכב את חקיקת החוקים הללו כדי להרחיק את הולכי הרגל מהכבישים ולפנות יותר מקום למכוניות. בניו יורק אושר החוק לראשונה בשנת 1958, והקנס על חצייה אסורה עמד על עד 300 דולר. "אף אחד לא באמת מרוצה כשעוצרים הולכי רגל החוצים כביש", סיכמה נרסיזה. "ביטול הקנסות יאפשר לשוטרים להתמקד בנושאים החשובים באמת".