
במהלך השבת דווח כי קטאר תפסיק לתווך בין ישראל לחמאס, לאחר שמתחילת המלחמה שימשה דוחא כמתווכת בשיחות הבלתי-ישירות בין ישראל לארגון הטרור יחד עם מצרים.
לדברי גורם דיפלומטי בכיר שצוטט בכלי החדשות: "קטאר מאמינה שאין יותר הצדקה לקיומם של משרדי חמאס בשטחה". עם זאת, הוא לא אמר כי המשרדים של ארגון הטרור בדוחא בהכרח ייסגרו – ובחמאס מכחישים שהתבקשו לעזוב את האמירות.
עוד באתר:
למרות הכחשת חמאס, בישראל בירכו על ההחלטה של קטאר. גורם מדיני אמר היום כי "חמאס ארגון טרור רצחני שצריך להיות נרדף בעולם ולא לקבל אכסניה של אירוח בשום מדינה". לדבריו, יש היגיון בכך שקטאר תפסיק לתווך בין הצדדים: "ברגע שהם מגרשים את ראשי חמאס – אין עוד יתרון בתיווך והוא מתייתר".
"ברור היום לכולם שבמו"מ ההחלטות לא מתקבלות על ידי המתווכות, אלא מדובר בהחלטות קשות של ישראל וחמאס, ולכן אין לזה משמעות דרמטית", הוסיף הגורם המדיני. "קטאר ניסתה לתווך ולא היו עסקאות, כך שאין אובדן גדול – חוץ מזה שמנהיגי חמאס גרו במלונות חמישה כוכבים והמשיכו לייצר טרור בציר רשע שמתחבר לאיראן ולחיזבאללה. ליבת המו"מ תיקבע על ידי שני הצדדים – ישראל וחמאס. כעת מצרים נותרה כמתווכת המרכזית, אבל זה יכול ליצור מצב שטורקיה תנסה למלא את החלל".
על פי דיווח ב-ynet, ההערכה בישראל היא שההחלטה של קטאר נובעת מניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב, וההבנה בדוחא כי היא חייבת להרחיק את עצמה מחמאס, שמהווה נטל עבורה. כעת קטאר מבינה שהיא חייבת להיענות בחיוב ללחץ האמריקני-ישראלי להפעיל את מנוף הגירוש.
בכיר ישראלי נוסף אמר כי "כבר תקופה ארוכה שאנו מבקשים להבהיר שקטאר צריכה לבחור: או שהיא מתווכת אפקטיבית שמביאה את חמאס למו״מ ולכן יכולה וצריכה לארח את הארגון, או שהיא אינה מתכוונת ללחוץ על חמאס להגיע למו״מ ועדיין מארחת אותו בדוחא – ואז היא בעצם מדינה תומכת טרור".