השם שלו הוזכר פעמים רבות בהקשרים של הפגנות סוערות, מעצרים רגילים ומינהליים, כתבי אישום, משפטים, הובלה והשתייכות לתנועה פוליטית שהוצאה מחוץ לחוק והוגדרה כארגון טרור, התמודדות לכנסת ומאבק מתמשך מול הערבים.
איש חברון ר' ברוך מרזל, באולפן 'שיחה אישית' עם אבי רוזן מנכ"ל קבוצת 'קול חי' – מדבר על הכל.
עוד באתר:
על ההפגנה הראשונה שארגן כילד בשכונת בית וגן והמודעות הראשונות שתלש. על הפעילות כבחור בישיבה קטנה בהתנחלויות, שגרמה לראשי ישיבת איתרי לשלוח אותו לפגישות עם מרן הרב שך זצוק"ל שהובילו לשינוי משמעותי בחייו. המפגש הראשון והשני, בעקבותיהם עבר מישיבת איתרי לישיבת מרכז הרב והשלישי בגיל 21, בו לדבריו מרן אמר לו להתגייס לצבא לאור העובדה שכבר הפסיק ללמוד.
על פעילותו כחייל במלחמת לבנון הראשונה: "זכיתי להרוג הרבה גויים… חיכית כל החיים לזכות במצווה הזו". ועל המפגש המפתיע בעיצומה של המלחמה, עם יהודי לבנוני שביקש ממנו לסייע בשיקום המקווה בלבנון שנפגע ורתימת שליחי חב"ד לשיקום המקום.
על הקשר המיוחד שלו לרב מאיר כהנא הי"ד מייסד תנועת כך, עוד כשהיה נער צעיר, לאחר מכן כפעיל פוליטי, דובר ומזכיר תנועת 'כך': "הוא ראה את הסכנות באופק והכל התממש אחת לאחת… היום כולם מבינים שהוא צדק". על הקשר של הרב כהנא עם מרן רבי שלמה זלמן אויערבך ומרן הראשל"צ הרב מרדכי אליהו ועד לרצח הרב כהנא לפני 34 שנים על ידי מתנקש ערבי: "באותו רגע קיבלתי על עצמי להמשיך לפעול בדרך שלו ולהמשיך במורשת שלו".
על האכזבה ממי שהיה שותפו לדרך במשך כמה שנים: "איתמר בן גביר עזב את הדרך של הרב כהנא. הוא ויתר על האידיאולוגיה… יש אנשים שרוצים קריירה… לא נלחמנו להיכנס לכנסת בשביל זה. אני מצפה שבן גביר יביא דרך חדשה. לא עם גימיקים".
על חברו ברוך גולדשטיין שנכנס למערת המכפלה בעת תפילת הערבים באולם יצחק, הרג 29 ופצע למעלה ממאה ונהרג בעצמו: "אם היה מתייעץ איתי לפני, הייתי אומר לו שזו לא הדרך. עובדתית אחרי האירוע 3 שנים לא היו פיגועים בחברון. היה שקט".
וגם, השיחה עם מרן הרב אלישיב זצוק"ל, היכן מוגדר יותר כמקום סכנה, חברון או מאה שערים.