
שתי מגמות בולטות ומנוגדות עיצבו את הרגלי ההאזנה של הציבור הישראלי בשנה האחרונה, כך עולה מסקר שפורסם היום (שלישי) על ידי הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. מחד, המלחמה שהתחוללה השנה הובילה לעלייה ניכרת בהאזנה לרדיו המסורתי; ומאידך, המשיכה המהפכה הדיגיטלית לשנות את הרגלי צריכת השמע בישראל.
הסקר, שנערך בספטמבר 2024 על ידי מכון 'מדגם' בניהולו של מנו גבע, חושף גידול משמעותי במספר המאזינים לשידורי רדיו חיים. 33% מהנשאלים דיווחו כי הגבירו את ההאזנה לרדיו המסורתי, כאשר הקבוצה הבולטת ביותר במגמה זו היא בני 35–44, מתוכם 41% העידו על עלייה בהרגלי ההאזנה. בנוסף, כ-80% מהישראלים מאזינים כיום לפחות פעם ביום לשידורי אקטואליה ברדיו, ומחציתם מאזינים עד שלוש פעמים ביום. העלייה המשמעותית מיוחסת לצורך במידע עדכני ואמין במהלך תקופות משבר.
עוד באתר:
לצד התחזקות הרדיו המסורתי, הסקר מצביע על המשך התחזקות צריכת השמע הדיגיטלית. 34% מהמשתתפים דיווחו על עלייה בשימוש בשירותי מוזיקה דיגיטליים כגון ספוטיפיי, ו-33% מעידים כי הם מאזינים יותר לפודקאסטים. נתוני הסקר מראים כי 62% מהישראלים מחזיקים באפליקציות מוזיקה, ו-49% מאזינים לפודקאסטים – מה שמעיד על אימוץ נרחב של תוכן דיגיטלי המותאם אישית.
העדפה ברורה של שירותים בינלאומיים, כמו ספוטיפיי, על פני אפליקציות מקומיות, מהווה אתגר משמעותי עבור גופי השידור המסורתיים בישראל. עם זאת, הסקר מראה כי רוב הציבור הישראלי (60%) מעדיף להשתמש בגרסאות החינמיות של שירותי המוזיקה והפודקאסטים, גם במחיר של חשיפה לפרסומות.
הנתונים החדשים ממחישים את הדואליות בהעדפות השמע של הישראלים: מצד אחד התחזקות המדיום המסורתי, ומצד שני האצת המעבר לפלטפורמות דיגיטליות, המשקפות את השינויים בהרגלי הצריכה המודרניים.
לנתונים נוספים בסקר: