
מאזין עלה לתוכנית "שמור וזכור" ושאל את הגאון הרב אברהם יוסף מהי העדיפות בקריאת שנים מקרא ואחד תרגום.
הרב השיב למאזין: "האפשרות הטובה מכולם היא הקריאה של כל פסוק פעמיים ומיד תרגום, וכך את כל סדר הפרשה. השבת, פרשת חיי שרה, הוא קורא את הפסוק הראשון פעמיים, ואת התרגום לידו, פסוק שני פעמיים, תרגום לידו, כך כל פסוק ופסוק, לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום".
עוד באתר:
"יש אפשרות שנייה לקרוא את כל הפרשה ביום שישי, פסוק מקרא, פסוק תרגום, אותו פסוק מיד מקרא ותרגום, ואת הפעם השנייה של שניים מקרא, הוא יקרא בשבת יחד עם הקורא בתורה", אמר הרב.
"אפשרות שלישית – לפצל את הקריאה לימי השבוע. כל יום הוא קורא קטע מסוים, ביום ראשון עד שני, ביום שני עד שלישי. כל יום הוא קורא קטע אחד לשניים מקרא ואחד תרגום, כמו שאמרתי שני פסוקים ותרגום, שפעם אחת, פעמיים כל פסוק עם תרגום, וכל יום משלים את היום שלפניו. ביום שישי קורא גם של יום שישי וגם של שבת. אפשרות שלישית לקרוא ביחד עם השליח ציבור, אם לשונו מהירה, זריזה, רהוטה, הוא יכול להספיק, הוא יקרא בזמן המקרא, פעמיים יקרא, בזמן ההפסקה בין עולה לעולה, הוא קורא את התרגום".
הרב הגאון סיפר: "כשאני הייתי ילד בבית הספר, הרב שלי בכיתה היה הרב פנחס קופלוביץ', והוא היה המורה בכיתה שכולם היו ספרדים. היינו מתחילים את הקריאה שניים מקרא ואחד תרגום בשעה תשע בבוקר, ומסיימים בסביבות עשר וחצי. כל תלמיד היה קורא פסוק, שניים מקרא ואחד תרגום, כמובן עם תרגום. טעמי המקרא, כך חינכו אותנו, וזה החינוך הנכון. ילדים ומבוגרים תמיד נמשכים אחרי ההרגל. כשיש הרגל טוב, אז נמשכים בו כל החיים".
האזינו לדבריו המלאים של הגאון הרב אברהם יוסף מתוך התוכנית "שמור וזכור" >>>