
שמעתי שהרב אמר שלימון הוא בחזקת חריף. אני חותכת פעם בכמה זמן לימונים, סוחטת, ומדי פעם מתבלת עם זה סלטים. אם מדובר בסכין בשרי – אני לא יכולה לאכול את הסלט הזה בארוחה חלבית?
תשובת הגאון הרב חיים איידלס:
עוד באתר:
"לפי דעת הט"ז, הלימון נחשב לדבר חריף כמו צנון ובצל, ואם אנחנו חתכנו אותו עם סכין בשרי, הבצל נחשב לבשרי. אם אנחנו נכניס אותו עכשיו לתוך מחבת בשרית, הרי שהמחבת הזאת כעת יש בתוכה בשר, ממילא ההתייחסות שלנו לכל פעם שאנחנו סוחטים לימון וחותכים אותו לפני כן עם סכין, אז המיץ שנשפך לתוך הסלט וכדומה, אנחנו מתייחסים אליו כבשרי ממש.
אנחנו יכולים לאכול אותו בתוך סעודה חלבית, או להפך, אם הסכין הוא חלבי, בתוך סעודה בשרית, ובתנאי שלא נאכל אותו ביחד עם המוצר השני שכנגד. לאכול ביחד אסור, אבל לאכול בנפרד מותר.
החוכמת אדם כותב שזה לא נכון מה שאמרנו, אם זה בשרי, ותשים אותו במחבת, המחבת תיטרף, ממילא תתייחס אליו כבשר לכל דבר, אבל הפוסקים האחרונים, שר התורה הרב אלישיב כתב בהרחבה בספר דבר חריף, שביחד לא, אבל לחוד כן.
עם זאת, מן הראוי, מכיוון שאנחנו אוכלים סעודה בשרית ויש לנו בשר בין השיניים. וזו הסיבה שאנחנו ממתינים לפי חלק מן הפוסקים המתנה שש שעות, אז אם אנחנו חתכנו את הלימון עם סכין חלבית, ולא ניקרנו את הבשר מבין השיניים. לא לאכול את הסלט הזה באותה סעודה. אם אנחנו עם שיניים נקיות לחלוטין, או שנפתח במנה ראשונה, דגים עם סלטים, וביניהם הסלט שהגברת תיבלה אותו עם הלימון, אז אנחנו נפתח בו. לאחר מכן, אנחנו בכל מקרה, מדיחים את הפה, ואז אנחנו נוכל לאכול בשר, אבל ביחד, לא".
מתוך התוכנית 'דרך חיים' בקול חי, התוכנית משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00.
האזינו לתשובה המלאה: