
בכיר בצבא, המשמש כמפקד אחד הבסיסים של חיל האוויר, חושף בשיחה עימנו כיצד נראה בוקר מתקפת חמאס על יישובי ישראל בשבעה באוקטובר, בבסיסי חיל האוויר ובמטות השונים.
בבוקרה של שבת שמחת תורה היה הבכיר הצבאי בביתו כאשר החלו להישמע האזעקות.
עוד באתר:
כמה דקות לאחר מכן הוא כבר שעט לכיוון הבסיס כשבדרך עוד הבחין ברכב שנפגע מרקטה בכביש 6, עצר לעזור לנוסעות והמשיך הלאה. בכביש העוקף את הבסיס ראה את אחד ממפקדי מערך הטיס רץ לבסיס. מפקד שעמד עד לאותו יום בצמתי ההפגנות נגד הממשלה.
ככה, כמו מפקד הבסיס כל חיל האוויר, בסדיר, בקבע ובמילואים קפצו ב-06:29 בבוקר שמחת תורה תשפ"ד לבסיסים, למטה ולטייסות, והמריאו עם כל כלי טיס אפשרי כדי לנסות למנוע את המתקפה הרצחנית של ארגון הטרור חמאס.
נחזור למפקד הבסיס. שניהם מיהרו לבסיס כשאיש בשלב זה אינו יודע מה באמת קורה בגזרות השונות. כעבור שעתיים יצפה המב"ס לכיוון עיקול מפלסים ויקבל תמונת מצב ראשונית.
הוא מורה להסיט מהמסלול במהירות מטוס שעתיד לפטרל באוויר כמידי יום ולהמריא מטוס חמוש במקומו. כל זאת תחת מטחים כבדים וכוננות ספיגה שפוקדים את כלל בסיסי חיל האוויר.
מאז החל שיתוף הפעולה עם הכוחות על הקרקע בצורה ייחודית כשכל מפקד, בוודאי מפקדי החטיבות וגם הגדודים, יוצאים עם אחד ממטוסי התצפית לשטח ללמוד על האזור לפני כל תימרון, כך בעזה כך בלבנון.
בהיותו של הבסיס מאוייש 24/7 (בבסיס ממוקם גם מרכז מערך ההתרעה של ההגנה האווירית) כל בקשה מתקבלת שם מכל גופי הצבא ומטופלת באופן מיידי. אם בעבר היה לוקח פרק זמן של לפחות 3 שעות עד להגעת מטוס קרב למרחב הלחימה הרי שהיום, אומרים בחיל האויר, לוקחות 12 דקות מרגע הבקשה וההמראה עד לתקיפה. שיתוף הפעולה מדהים ומאפשר לכוחות לפעול טוב ובבטחה יתרה.
באשר לסוגיית החימושים אומרים בחיל כי לא היה מצב שבו כוח נדרש לחימוש והוא לא היה. "נכון שמנהלים כלכלת חימושים אך אף פעל זה לא עצר את הלחימה ולמי שביקש והיה דרוש חימוש כזה או אחר – קיבל".
באשר ללמידה מאירועי ה-7 באוקטובר אומר הבכיר הצבאי: "מצב הכוננות שהיה לא יחזור יותר. בכל שעה יהיו הרבה יותר מטוסים וכלי טיס ולאורך כל הגזרות", ומוסיף "אנחנו בשלבי למידה כל הזמן. בונים סימולטורים חדישים שיאפשרו חסכון של 30% משעות הטיסה ומגדילים את חוות המאמנים של מטוסי ה-F15 וה-F16".
ויש לו גם תובנה מהעימות עם האיראניים. "כשהבנו שהולכת להיות תקיפה איראנית לפני ה-14.4, בנינו ועשינו מעל 80 מודלים. את המודל ה-87 ביצעו בפועל הטייסים וכוחות ההגנה האווירית. המוכנות הגבוהה והתרגול הגדול הניבו תוצאות טובות". הגורם לא שוכח לרגע שהכל "בחסדי שמיים".