
מאזינה שעלתה בתוכניתו של הרב חיים איידלס התעניינה האם יש איסור גזל בהורדת שירים מרשת האינטרנט, שירים שהזמרים עצמם העלו לשם.
"קורה לפעמים שאני רוצה אלבום שהוציא זמר מסוים", אמרה המאזינה, "אבל אני לא רוצה לשלם על זה כסף, ויש אפשרות שהזמרים מעלים את זה לאתר יוטיוב, הם מעלים את כל האלבום, ולכל אחד בעולם יש אפשרות להוריד את זה, ואז, הם אומרים שמי שמוריד – זה גזל גמור. עכשיו, הם יודעים בבירור שכשאתה מעלה את השירים, אז בטוח אנשים יורידו את זה, האם באמת זה גזל?".
עוד באתר:
הרב איידלס השיב: "זו סוגיה גדולה מאוד שנקראת זכויות יוצרים. האם יש יכולת לבוא ולאסור את היצירה שלי שהאחר ייקח אותה, גם לו יצוייר שהם אוסרים. עצם זה שהם מעלים את זה לרשת, והם יודעים שיש אפשרות לקחת את זה משם, כל אחד כפי שהוא הוא רוצה. אז גם אם היינו אומרים שזכויות יוצרים – בגלל תקנת חכמים – אוסרת בכל תוקף לקחת את היצירה של האחר אליי, לכאורה אני לא לקחתי ממך מאומה. אני משאיר לך את היצירה שלך, אני פשוט נהנה ממנה, ומשאיר אותה לך, בלי לגרוע ממך מאומה".
הרב הוסיף: רק שיש כוח ביד חכמים לבוא ולומר שזה נקרא לקפח פרנסתו של אדם. ולכן הכריעו גדולי הפוסקים שהדבר אסור, אבל לא משום גזל. אני לא גזלתי מאומה, לא לקחתי את פרי יצירתך. לכן הסוגיה של זכויות יוצרים היא סוגיה שאי אפשר לומר את המילה גזל כפי שכאן נאמר, אלא זה תקנת חכמים, כדי לאפשר פרנסה".
האזינו לתשובה המלאה, מתוך התוכנית 'דרך חיים' בהגשת הרב חיים איידלס: