
תפנית דרמטית של ממש בסאגת מעצר הנגד: אחרי ארבעה חודשים מאחורי סורג ובריח, הפרקליטות הסירה את התנגדותה לשחרורו למעצר בית של נגד המילואים ארי רוזנפלד, המואשם בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים. בדיון שנערך אחר הצהריים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הפרקליטות דורשת שמעצר הבית ייעשה עם איזוק אלקטרוני.
סנגורו של רוזנפלד, עו"ד אורי קורב, הגיב: "ברוך מתיר אסורים. אנחנו נבקש שהוא ישתחרר מפה ישירות למעצר בית", אמר.
עוד באתר:
כאמור, המדינה הודיעה כעת לביהמ"ש המחוזי בת"א, בדיון המתנהל בעניין, כי נוכח שינוי הנסיבות בעמדת הגורמים המקצועיים ביחס למסוכנות הנשקפת מהנגד אהרן (ארי) רוזנפלד, הרי שעמדתה העדכנית היא שניהול הסיכונים בעניינו מחייב את מעצרו של הנגד עד תום ההליכים בפיקוח אלקטרוני.
לדברי הפרקליטות: "עמדת המדינה בשאלת מעצרו של רוזנפלד התבססה לכל אורך הדרך על עמדת גורמי הביטחון, אשר במהלך הליך המעצר הציגו את עמדתם גם בפני בימ"ש המחוזי והעליון. העמדה שהוצגה הייתה, כי לאור הידע הרב והייחודי אליו נחשף הנגד, לצד המעשים המיוחסים לו בכתב האישום והמניעים להם, נשקפת ממנו מסוכנות אותה לא ניתן לאיין בחלופת מעצר. עמדה זו התקבלה על ידי שופט בית המשפט העליון, אלכס שטיין. במסגרת הבקשה לעיון חוזר התקבלה עמדה עדכנית של השב"כ, ממנה עולה כי בשונה מהעמדה שהוצגה קודם לכן, מסוכנותו של הנגד ניתנת לאיון".

"עמדה עדכנית זו של השב"כ עמדה בבסיס הסכמת המדינה לבחון את מסוכנותו של רוזנפלד ע"י שירות המבחן, אשר התרשם כי בחלוף 4 חודשי מעצר חלה הפחתה במסוכנות הנשקפת ממנו. עמדות הגורמים המקצועיים, אשר מונחות בפני המדינה כעת, מהוות שינוי נסיבות העומד בבסיס שינוי עמדת המדינה. לאור עמדת הצבא, אשר כוללת התייחסות להערכת הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מהמשך העברת מידע לגורמים שאינם מורשים, אשר נותרה בעינה, הפרקליטות סבורה שניהול הסיכונים בעניינו מחייב פיקוח חיצוני ולכן היא מבקשת מבית המשפט המחוזי להורות על מעצרו של רוזנפלד בפיקוח אלקטרוני. זאת, כפי שנעשה עם הנאשם השני בפרשה, אלי פלדשטיין".
כזכור, לפני שבועיים, הורה שופט בית המשפט המחוזי ,עלאא' מסראוויה, לבצע לרוזנפלד תסקיר מבחן שיקבע אם ניתן לשחררו למעצר בית באיזוק אלקטרוני, וזאת בין היתר בעקבות העסקה עם חמאס וחוות דעתו של ראש השב"כ.
השופט ביקש משירות המבחן להתייחס לרמת מסכנותו של רוזנפלד, גם על רקע חוות הדעת הפרטית של המומחה מטעם ההגנה וגם על עמדת השב"כ, כמו כן דרש עלאא' התייחסות למצבו הנפשי המתדרדר, לתנאי החזקתו וכן להתחשב בדיווחים על הפוגה צפויה בלחימה.
לדברי עו"ד מצבו הנפשי של ארי אינו טוב, וכל רגע חשוב, "ארי עבר בדיקת פוליגרף של השב"כ בהצלחה, התחרט על הדרך שבה פעל וברור כי לא נשקפת ממנו כיום כל מסוכנות. הגיע הזמן לשחרר את ארי הביתה".