
מנהיג החות'ים בתימן, עבד אל-מלכ אל-חות'י, הצהיר בנאום כי ארגונו מוכן להתערבות צבאית אם ישראל תסלים את המצב ברצועת עזה. כמו כן, הוא הדגיש כי החות'ים יעמדו לצד לבנון במקרה של הסלמה בגבול הצפון.
בתוך כך, ערוץ אל-ג'זירה פרסם רשימה של הפרות לכאורה מצד ישראל של הסכם הפסקת האש בעזה. אחת הטענות המרכזיות היא שישראל מנעה כניסת 50 משאיות דלק ביום, בהתאם לפרוטוקול ההומניטרי, וכי כמות הדלק שנכנסה בפועל עומדת על פחות ממחצית מהכמות שסוכמה. בנוסף, ישראל מנעה לחלוטין כניסת דלק מסחרי ולא אפשרה חלוקת דלק לרכבי הגנה אזרחית ולעיריות, החיוניים לשיקום הכבישים ולפינוי הריסות.
עוד באתר:
בהיבט ההומניטרי, דווח כי נכנסו רק 53,147 אוהלים מתוך 200,000 שהיו אמורים להיכנס לרצועת עזה. כמו כן, לא נכנס אף קרוואן מתוך 60,000 שתוכננו לספק מגורים זמניים לתושבים שנפגעו. מצב זה מחמיר את משבר הדיור ההומניטרי באזור.
בתחום פינוי ההריסות והחילוץ דווח כי ישראל אפשרה כניסתם של ארבעה שופלים בלבד, למרות שהצורך המוערך עומד על 500 כלים הנדסיים לפינוי הריסות וחילוץ גופות. בנוסף, ישראל טרם אפשרה הכנסת חומרי בניין הנדרשים לשיקום בתי החולים ומרכזי ההגנה האזרחית, מה שמכביד על מתן שירותים רפואיים ודחופים לתושבים.
הדיווח התייחס גם למצב תחנת הכוח ברצועה, שטרם הופעלה מחדש בשל מחסור בציוד ואספקה הנדרשים לתיקון שלה ושל רשת החשמל. אי הפעלת התחנה משפיעה ישירות על אספקת החשמל לתושבי הרצועה ולמוסדות החיוניים בה.
לצד זאת, דובר חמאס בעזה, עבד אללטיף אלקאנוע, אומר על השיחות לגבי השלב השני של העסקה לחילופי שבויים, כי כל עוד ישראל לא תדבוק במחוייבויות שלה לגבי השלב הראשון של הסכם הפסקת האש, במסלול ההומניטרי, באספקת הציוד הרפואי וההומניטרי, בהעברת מחסה ושיקום הרצועה, לא נוכל להמשיך לשלב השני.
בריאיון לערוץ אלערבי, הדגיש אלקאנוע, כי לשלב הראשון יש מחוייבויות, וכמו שחמאס דבק במחוייבויות שלו, ישראל צריכה לדבוק ולבצע את המחוייבויות של השלב הראשון כדי שנעבור למחוייבויות של השלב השני במסגרת המשא ומתן העתידי.