
בשבוע הבא יתקיים בעוטף עזה מעמד חנוכת מיגונית החסד במקומה של מיגונית המוות, במעמד הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף, ושרים, רבנים ואישי ציבור נוספים. מי שעומד מאחורי בניית המיגונית החדשה הוא ר' יאיר אקונינה, שהוציא בידיו את הנרצחים מאותה מיגונית.
אקונינה סיפר על חוויותיו הקשות מהאירועים הקשים שפקדו את היישוב. "גויסנו ב-7 לאוקטובר, כמו כולם, והגענו לשטחי כינוס ליד בארי. העבודה הייתה קשה ומורכבת, והיו קרבות באזור. עברנו בין בתים שרופים, וגם נתקלנו בגופות שרופות. אחרי זה קיבלנו משימה לטפל במיגונית בצומת רעים."
עוד באתר:
כאשר הגיע למיגונית, תיאר הרב אקונינה את המראות הקשים: "ראינו כמה גופות שרופות בכניסה. טיפלנו בהם, אבל כשנכנסתי למיגונית חשכו עיניי. היה חושך גמור וריח חזק. בתוך המיגונית מצאנו 27 גופות של נרצחים." הרב אקונינה, שעובד בחברה קדישא מעל 20 שנה, הסביר שמראות אלה היו קשים ביותר, גם עבור מי שעסק בעבודת קדישא כל כך הרבה זמן. "לא ראיתי דברים כאלה בכל שנות עבודתי," אמר הרב אקונינה.

אקונינה תיאר את המהלך שלו להנצחת הנרצחים: "הייתה לי תחושת חובה לעזור להם ולהנציח את זכרם. הרעיון להקים מיגונית נגררת שתוביל ציוד לבית אבלים נייד – היה דרך להתמודד עם הקושי." לדבריו, המיגונית תשמש כבית אבל נייד לכל מי שזקוק לכך, ובקרוב תוצב גם באזור ירושלים, עם אפשרות להרחיב את הפרויקט לאזורים נוספים.
החנוכה של המיגונית תיערך בשבוע הבא, ואקונינה צפוי להשתתף בטקס. "בהתחלה זה היה אמור להיות משהו משפחתי, עם כמה משפחות של הנרצחים. אבל כעת זה הפך לאירוע גדול מאוד, עם 20 משפחות ואישי ציבור שאישרו את הגעתם." הרב אקונינה אמר כי הוא מקווה לעבור את הטקס בשלום, ושהפרויקט יעזור להקל מעט על הכאב העצום מהאירועים הקשים. "אני יודע שזו זכות גדולה לטפל בכבודם של הקדושים שנהרגו, ואני מקווה שהמיגונית הזו תביא מעט נחמה."
האזינו לראיון המלא – מתוך חדשות אנ"ש ב'קול חי':