
הישג לכנסת: ח"כ שטרית ישמש כאחד מארבעה סגני יו"ר האיגוד הפרלמנטרי של מדינות הים התיכון. בחירתו מבטיחה את תפקיד הסגן עבור הכנסת גם בקדנציה הבאה, עת יפרוש שטרית מהחיים הפוליטיים.
ח"כ שטרית הגיע למקום השני בבחירות שהתקיימו בעת כינוס האסיפה במונקו השבוע, בהפרש קול אחד בלבד מהנציג האיטלקי, והבטיח את מקומו בנשיאות האיגוד.
"אני נרגש", אומר שטרית, "הצלחתי להיבחר כנגד כל הסיכויים, אחרי ששכנעתי את נציגי המדינות השונות כי נוכחות נציג ישראלי בהנהלת הארגון, אשר קובעת את סדר היום ומנהלת את החלטותיו, קריטית לתפקודו התקין. באסיפה חברות מדינות ערביות רבות, כמו תוניסיה, מרוקו והרשות הפלסטינית. בכנס הנוכחי נכח גם ראש הפרלמנט הסורי. אם ישראל לא תהיה חלק מהגוף הקובע, לא תהיה אפשרות אמיתית לנהל דיאלוג לצורף שיתוף פעולה אמיתי. כך נוכל גם לרכך החלטות ודיונים במרכזם עומדת ישראל".
עוד באתר:
רקע:
האסיפה הפרלמנטרית של מדינות הים התיכון (PAM) הוקמה כמסגרת קבועה בשנת 2006, לאחר שפעלה במסגרת ה- IPU -International Parliamentary Union. מזכירות האספה יושבת במלטה.
המדינות החברות בארגון: מרוקו, קפריסין, לוב, ירדן, מצרים, צרפת, יוון, ישראל, מונקו, מונטנגרו, בוסניה הרצגובינה, פורטוגל, אלבניה, אלג'יריה, קרואטיה, איטליה, לבנון, מלטה, סרביה, סלובניה, סוריה, הרפובליקה היוגוסלבית לשעבר של מקדוניה ( FYROM), תוניסיה, טורקיה, אנדורה והרשות הפלסטינית. משקיפות ו-Associate Members: רומניה, איחוד המגרב והאספה הפרלמנטרית של האיחוד האירופי המערבי (WEU).
הארגון שם לו למטרה להדגיש את מרכזיות אזור הים התיכון ולאשרר את התפקיד המרכזי של המדינות החברות בו במימוש האינטרסים המשותפים ובהתמודדות עם הסוגיות המאפיינות את האזור בפורום ייחודי.
מטרת הארגון היא לחזק את הדיאלוג הפוליטי בין המדינות החברות בו באמצעות צעדי בוני אמון, יצירת ערובות לביטחון אזורי, ליציבות ולקידום שלום באזור, גיבוש יוזמות של מדינות האזור והגשת חוות דעת והמלצות לממשלות ופרלמנטים לאומיים ולפורומים בין-לאומיים.