
השגריר לשעבר בוושינגטון, דני איילון, מנסה אף הוא לפצח את החידה המסקרנת שעומדת במרכז השיח הציבורי: מדוע נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, בחר לקרוא לראש הממשלה בנימין נתניהו לפגישה דחופה? בראיון מרתק, הציג איילון ניתוח מעמיק של האפשרויות העומדות מאחורי המהלך, תוך התמקדות בסוגיות המרכזיות של עזה, איראן והסכמי אברהם.
איילון פתח את דבריו בהערכה כי ייתכן שטראמפ מזמין את נתניהו לפגישה כחלק ממהלך מחושב. "אפשרות אחת שזה מין מלכודת דבש, שבו למעשה הוא רוצה ללחוץ עליו חזק בנושא עזה, להפסיק את הלחימה בעזה, וגם לשכנע אותו לתמוך במהלך מדיני מול איראן," אמר איילון. עם זאת, הוא הוסיף סייג: "טראמפ בינתיים מוכיח בדיוק הפוך," והתייחס לעמדתו התקיפה של הנשיא האמריקאי כלפי ישראל עד כה.

עוד באתר:
בהמשך, העלה איילון את האפשרות שדמויות כמו סטיב וייטקוף, עשויות להשפיע על הלחץ לשחרור החטופים בעזה. "יכול להיות שטראמפ לוחץ שתשחרר את כל החטופים," אמר, והוסיף כי הלחימה המתמשכת בעזה עלולה לעכב את תוכניותיו הגדולות יותר של טראמפ, כגון הרחבת הסכמי אברהם.
חלק משמעותי מהראיון התמקד בנושא האיראני, שבו איילון הביע חשש עמוק מהכוונות של טראמפ לפתוח במשא ומתן עם טהרן. "כל זה כנראה נועד כדי להביא את האיראנים למשא ומתן, וזה דבר שיכול להיות מאוד מסוכן," הזהיר איילון. הוא הדגיש את יכולתם של האיראנים "לרמות תוך כדי משא ומתן" ולנצל את הזמן כדי להתקדם לעבר פצצה גרעינית. "האיראנים אלופים בלמרוח את הזמן, ובינתיים הם יחתרו לפצצה," אמר, והפנה ביקורת חריפה להסכם הגרעין מ-2015 תחת ממשל אובמה, שלטענתו נתן לאיראן "זכות וטו" על ביקורות הפקחים.
איילון קרא לנתניהו לנצל את הפגישה עם טראמפ כדי להבהיר כי חזרה להסכם הישן אינה מספיקה. "צריך לחסל את כל התשתית," טען, והסביר כי הכוונה היא לכך שהאיראנים יפרקו את הצנטריפוגות, יוציאו את החומר הבקיע ויפסיקו את פיתוח הטילים הבליסטיים. "אם הם מדינה שוחרת שלום, כמו שהם טוענים, שיחסלו את כל המלאי הזה," אמר בתקיפות.
בניגוד להשערות כי הפגישה עשויה לעסוק בסוגיית המכסים שהטיל טראמפ על מדינות שונות, איילון דחה את הרעיון כמשני. "המכסים זה החלק הקל בכל השיחה שלכם," אמר, והוסיף: "ברור לי ש-60 אחוז, 70 אחוז מהשיחה היא לא המכסים." לדבריו, טראמפ רואה בישראל שותפה אסטרטגית, והמכסים אינם העניין המרכזי. הוא אף הציע טיעון נגדי אפשרי שישראל יכולה להציג: "כל קרנות הפנסיה שלנו, עשרות מיליארדי דולרים, מושקעות בארה"ב ומניעות את הכלכלה האמריקאית. אז אם מסתכלים על התמונה הרחבה, המכסים לא צריכים לשנות לארה"ב".
האזינו לדברים המלאים ב'מהדורת הבוקר' בהגשת בצלאל קאהן ודוד חכם ב'קול חי':