
הגעלת כלים וביעור חמץ
הגעלת כלים נעשית בחום של 100 מעלות צלזיוס. זוהי טמפרטורה גבוהה מאוד העלולה לגרום לכוויות קשות אצל ילדים בתוך פחות מחמש שניות. גם ביעור מסוכן בשל השימוש באש, שעלולה לצאת משליטה. ולכן:
•מרחיקים ילדים קטנים ממקום ביצוע הגעלת כלים וביעור חמץ
•מרוקנים את המים מהמכלים לאחר הגעלת הכלים
•ביעור החמץ יש לבצע במיכל סגור או במשטח מתוחם הרחק מעשבים וקוצים העלולים להתלקח
בזמן הבישול
בזמן הבישולים מומלץ להרחיק תינוקות קטנים ופעוטות מהמטבח, ולוודא כי מבוגר אחראי משגיח עליהם.
•לא מחזיקים תינוק על הידיים בזמן הבישול.
•מעדיפים להשתמש בלהבות האחוריות בכיריים. בכל מצב מפנים את ידיות הסיר כלפי הקיר.
• מרחיקים תבשילים חמים מקצה השיש. נמנעים מהנחת סירים חמים על הרצפה.
עוד באתר:
בארוחת החג
יש להשגיח שהילדים הצעירים אוכלים בישיבה, וללא פעילות נוספת במקביל.
• בוחרים לילדים מקומות ישיבה שאינם במסלול הגשת האוכל.
• מרחיקים כלי הגשה וסירים חמים מהילדים.
• מחביאים את האפיקומן במיקום שאינו דורש מהילדים לטפס גבוה או להגיע למקומות מסוכנים בבית
מאכלי החג
חשוב לשמור על כללי אכילה בטוחה ע"מ למנוע חנק:
מצה – המצה היא קשה ויבשה ולכן מומלץ להרטיב אותה כדי לרכך את המרקם טרם ההגשה לילדים. בכל מקרה, ניתן להגיש מצה רק בהתאם ליכולות הלעיסה של הילד, בישיבה ותחת השגחה.
• אגוזים – אסורים לאכילה מתחת לגיל 5. ניתן להגיש עוגות ועוגיות המכילים אגוזים אך ורק אם האגוזים טחונים לאבקה והמרקם חלק לגמרי.
• חרוסת – אסורה לילדים מתחת לגיל 5, אלא אם כן מדובר במרקם חלק לגמרי (אגוזים או בוטנים באבקה חלקה בלבד)
• דגים – ניתן להגיש לפעוטות דגים ללא עצמות
מוגש מטעם משרד הבריאות