
בדיון שנערך היום (שלישי) בבית המשפט המחוזי בלוד, נחשף לראשונה תפקידו של איש המילואים בשב"כ החשוד בהדלפת מידע, כאשר פרקליטו עו"ד אורי קורב הבהיר כי הלה שימש כ"אחראי בקרה" על מסמכים בארגון.
עו״ד קורב סיפר בדיון בבית המשפט כי א׳ הוא ״אחראי בקרה״ על מסמכים בשב״כ. לדבריו, ״הוא צנזר כל דבר שיש בו אבק וחשש שיביא לפגיעה במדינה. זה היה תפקידו״.
עוד באתר:
עו״ד קורב בדיון: ״החשדות שמיוחסים לו הם שהוא הדליף מידע שנמצא ברשותו מכוח עבודתו בשב״כ לעיתונאים ולשר. ברור לחלוטין לכל מי שמסתכל שהוא עשה את זה בגלל שהוא חשב שזה מידע שיש אינטרס ציבורי שהציבור יכיר אותו, וגם הדרג המדיני. המידע הזה לא מסכן את מדינת ישראל, אין בו שום סכנה לביטחון המדינה״.
עוד מהדיון: ההדלפה בוצעה באמצעות כך שלקח מסמכים מהיוזר שלו עצמו. 2 מסמכים נוספים שלקח הוא התלבט האם להדליף – לבסוף גרס.
אל הדיון הגיעו גם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והשר עמיחי שיקלי, שאליו הועבר חלק מהמידע המדובר, במה שנראה כהבעת תמיכה בחשוד.
עו"ד קורב המשיך והדגיש כי מדובר באיש מקצוע שפעל מתוך דאגה אמיתית: "המלחמה על הדמוקרטיה כוללת הרבה מאוד דברים, ואחד מהם זו זכות הציבור לדעת. לפעמים מתבלבלים וחושבים שכל פגיעה בחוק היא פגיעה בדמוקרטיה, ולפעמים הפגיעה בחוק היא מה שמסכן את הדמוקרטיה".
עוד הוסיף כי "המידע הראשון שהעביר לעמית סגל ולשר שיקלי נוגע לפעולה של השב"כ שהיא לכל הפחות מסוג הפעולות שמעוררות סימני שאלה בדבר הנחיצות וגם החוקיות שלהן. הדבר הזה נעשה בשלב שבו הבדיקה הסתיימה והוא סבר שזו פעולה שהציבור צריך להכיר שנעשתה".
בליכוד גיבו את החשוד וטענו כי מדובר ב"איש שב"כ שחש שהארגון תחת רונן בר הפך לגוף פוליטי ונעצר ונחקר במרתפי השב"כ". ראש הממשלה נתניהו אף שיתף את הודעת מפלגתו.
בינתיים מתגלגלת הפרשה גם למסדרונות הכנסת, כאשר נודע כי בר זומן לדיון בוועדת החוץ והביטחון ליום ראשון הקרוב, שם צפוי להידון גם נושא ההדלפות. במקביל, ח"כ שמחה רוטמן, יו"ר ועדת החוקה, זימן אף הוא את בר לדיון בוועדתו.
במחאה על התנהלותו של בר, ביטל ראש הממשלה דיון ביטחוני באוגדת עזה, לאחר ששר האוצר סמוטריץ' הבהיר כי לא ישתתף בפגישה בה נוכח ראש השב"כ.