
הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה יחזור בקרוב? מדברי שר הביטחון ישראל כ"ץ עולה שישראל נערכת ליצירת תשתית חלוקה באמצעות חברות אזרחיות.
דבריו המלאים של שר הביטחון ישראל כ"ץ: "מדיניות ישראל בעזה, אותה מוביל הפיקוד הצה"לי בגיבוי הדרג המדיני, ברורה וחד משמעית: בראש וראשונה עשיית כל מאמץ להביא לשחרור כלל החטופים במסגרת מתווה וויטקוף, ובניית גשר להכרעת החמאס בהמשך. עצירת הסיוע ההומניטרי שפוגע בשליטת חמאס באוכלוסייה, ויצירת תשתית לחלוקה באמצעות חברות אזרחיות בהמשך.
עוד באתר:
פגיעה בלתי פוסקת במחבלי חמאס ובתשתיות הטרור. פינוי האוכלוסייה מאזורי הלחימה וריכוך השטח בעוצמה אדירה מהאוויר, מהיבשה ומהים, בליווי כלים כבדים לטיפול במטענים והרס מבנים מאיימים – להגנה על הכוחות המתמרנים. שלום חיילינו הוא בעינינו המשימה הראשונה במעלה.

ניקוי השטח מתשתיות טרור מעל ומתחת לקרקע, וצירוף השטח, כולל עמדות שולטות, לאזורי הביטחון של ישראל לשם הגנה על היישובים. בניגוד לעבר צה"ל לא מפנה שטחים שטוהרו ונתפסו. צה"ל יישאר באזורי הבטחון כחיץ בין האויב ליישובים בכל מציאות זמנית או קבועה בעזה – כמו בלבנון ובסוריה.
עד היום התפנו מאות אלפי תושבים וצורפו עשרות אחוזים מהשטח למרחבי הביטחון. במקביל, מקודמת התוכנית למעבר מרצון לתושבי עזה. הלחץ על החמאס לביצוע העסקה כבד והמתח בינו לבין האוכלוסייה המקומית גובר. לראשונה גם הציבו המצרים כתנאי לעסקה כוללת ולסיום המלחמה את פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה.
בפגישה ושיח עם אלוף הפיקוד, מפקדי האוגדות, המח"טים והמג"דים המובילים את המערכה בעזה בראש כוחות הסדיר והמילואים, עולה נחישות גבוהה וביטחון מוחלט בנחיצות יעדי המלחמה וביכולת לממש אותן – לשחרר את כל החטופים ולא להשאיר אויב מהסוג הזה סמוך לגבולנו.
אם החמאס יתמיד בסרבנותו – הפעילות תתרחב ותעבור לשלבים הבאים. צה"ל חזק ונחוש. יש לאזרחי ישראל על מי לסמוך".
בתגובה לדברים, אמר השר לביטחון לאומי, חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, איתמר בן גביר: ״חבל שלא לומדים מטעויות. כל עוד החטופים שלנו נמקים במנהרות, אין שום סיבה שלעזה ייכנס גרם אחד של מזון או סיוע כלשהו. הפסקת הסיוע היא אחד ממנופי הלחץ המרכזיים על חמאס, והחזרתו לפני שחמאס ירד על הברכיים ושחרר את כל חטופינו תהיה טעות היסטורית".
בן גביר הוסיף: "אני אפעל בכל כוחי כדי שהטעות ההיסטורית הזו לא תקרה, ואני קורא לראש הממשלה ושר הביטחון לא לעשות את הצעד האווילי הזה, שיפגע ביכולת להכריע את חמאס ולהשיב את כל חטופינו בבטחה״.
גם ח"כ צבי סוכות תקף: "אין שום סיבה בעולם שנכניס גרם סיוע לעזה בזמן שהחטופים שלנו נמקים בשבי. בטח ובטח כשחמאס מצפצף על כל חוק בינלאומי אפשרי וישנם חטופים שזקוקים לטיפול רפואי דחוף. הומניטרי רק תמורת הומניטרי. וגם אז, לעולם לא לידי חמאס".
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, כתב: ״הציבור צריך לדעת את האמת: בזמן שהחטופים שלנו מורעבים במנהרות, ותושבי הדרום רצים למקלטים בחג, ממשלת ישראל שוב נכנעת ומתכוונת להעביר פעם נוספת סיוע הומניטרי לעזה. אסור לתת לזה לקרות".
ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו כתבה: "כשבצה"ל אמרו שהם נערכים להחזרת הסיוע ההומניטרי, ראש הממשלה הכחיש, סמוטריץ' אמר ש"לא ייכנס גרגר" ועכשיו האמת נחשפת ושר הביטחון אומר שזה לאזרחים ולא לחמאס. תגידו אתם חושבים שאנחנו מטומטמים? חמאס שולט בעזה באופן מלא, כל הסיוע יגיע אליו. הפתרון פשוט- אין שום סיוע הומניטרי עד שכל החטופים חוזרים! נראה שממשלת ישראל עושה הכל כדי להחזיק את שלטון חמאס בעזה ושהחטופים יישארו שם במנהרות".
לאחר מכן, פרסם שר הביטחון ישראל כ"ץ הודעה נוספת ובה כתב: "כפי שציינתי בהודעתי, מדיניות ישראל ברורה ולא עומד להיכנס שום סיוע הומניטרי לעזה ומניעת הסיוע ההומניטרי לעזה הוא אחד מכלי הלחץ המרכזיים שמונע מהחמאס שימוש באמצעי הזה מול האוכלוסייה, בנוסף לשאר הצעדים בהם ישראל נוקטת – וחבל שיש מי שמנסה להטעות".
השר הוסיף: "אף אחד לא עומד במציאות הנוכחית להכניס שום סיוע הומניטרי לעזה ולא נערכים להכניס שום סיוע מסוג זה. הדגשתי כי ביחס לעתיד יש לבנות את מנגנון השימוש בחברות האזרחיות ככלי שלא יאפשר לחמאס גישה לנושא גם בעתיד".