המתיחות בין הודו לפקיסטן הגיעה לשיא חדש כאשר הצבא הפקיסטני הודיע על הפלת חמישה מטוסי קרב הודיים בחבל קשמיר. לפי דובר הצבא הפקיסטני, אחמד שריף ג'ונדרי, בין המטוסים שהופלו נמצאים שלושה מטוסי "ראפאל" צרפתיים ושני מטוסים רוסיים – סוחוי 30 ומיג 29. מנגד, הודו אישרה רק התרסקות של מטוס אחד וציינה כי הטייס נפצע ופונה לטיפול רפואי.
העימות המחריף מגיע בעקבות מבצע "סינדור" שבו תקפה הודו יעדים בשטח פקיסטן ובאזורים בקשמיר הנשלטים על-ידי פקיסטן. לטענת הודו, היעדים היו "מחנות טרור" ו"מפקדות של קבוצות חמושים איסלאמיים". התקיפות ההודיות הגיעו כתגובה לפיגוע בחלק ההודי של קשמיר לפני כשבועיים, שבו נהרגו 26 בני אדם, רובם תיירים הודים.
בעקבות חילופי האש, הודיעה הודו על השבתת שדות תעופה בצפון המדינה, וגם פקיסטן סגרה את המרחב האווירי באזור לאהור שבצפון המדינה ובאזור קראצ'י שבדרום. צבא הודו דיווח על שלושה אזרחים שנהרגו מהפגזות פקיסטניות, בעוד הפקיסטנים טוענים כי שמונה אנשים נהרגו בהתקפות ההודיות, בהם שני ילדים.
עוד באתר:
ראש ממשלת פקיסטן, שהבאז שריף, הצהיר כי המתקפה ההודית מהווה "אקט של מלחמה", והבהיר כי לארצו יש זכות להגיב בהתאם. בתקשורת הבינלאומית דווח כי כוחות פקיסטניים חצו את הגבול לקשמיר בשלוש נקודות שונות, מה שמעלה את החשש להסלמה נוספת בין שתי המעצמות הגרעיניות.
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס להסלמה ואמר כי הוא "מקווה שזה ייגמר מהר מאוד". מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, הוסיף כי ארה"ב "מנטרת מקרוב" את המצב ו"נמצאת בקשר עם ההנהגה בשני הצדדים" במטרה להגיע לפתרון בדרכי שלום. רוביו הפציר בשתי המדינות "להימנע מהסלמה ולשמור על קווי תקשורת פתוחים".
רקע הסכסוך נעוץ במחלוקת ארוכת-שנים על חבל קשמיר, אזור שרוב תושביו מוסלמים ושחלקו נשלט על-ידי הודו וחלקו על-ידי פקיסטן. המתיחות גברה בשנת 2019, כאשר הודו ביטלה את המעמד האוטונומי המיוחד של קשמיר ההודית. העולם עוקב בדאגה אחר ההתפתחויות, מחשש שהעימות יתפתח למלחמה כוללת בין שתי מדינות המחזיקות בנשק גרעיני.