
הוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בשל הגשת כתב אישום, קיבלה את בקשת היועצת המשפטית לממשלה והורתה על השעייתו של ראש המועצה המקומית טובא זנגריה, חוסיין הייב, מתפקידו כראש המועצה וכן מכל תפקידיו במועצה ומחוצה לה, הכרוכים במעמדו כראש הרשות.
הוועדה קבעה בהחלטתה, כי העבירות המיוחסות לחוסיין הייב בכתב האישום מגלמות עבירות שחיתות הכרוכות בזיקה מובהקת לתפקידו כראש הרשות, והמעשים מגלמים אפוא פגיעה חמורה בטוהר המידות, לאורך שנים, ואף בהיקפים נרחבים.
הבקשה להשעיית ראש המועצה המקומית טובא זנגריה, חוסיין הייב, הוגשה מטעם היועצת המשפטית לממשלה, על רקע הגשת כתב אישום חמור מתחום טוהר המידות נגדו ונגד 16 ראשי מועצה לשעבר ונבחרי ציבור נוספים המעורבים בפרשת שחיתות במגזר הבדואי. על פי כתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז, הנאשמים דרשו וקבלו דמי שוחד בסך כולל של מיליוני שקלים וכן טובות הנאה אחרות, לרבות העסקת עובדים המקורבים להם, בתמורה לזכייה במכרזים להפעלת בתי ספר במועצות המקומיות, הכול תוך ניצול מעמדם ותפקידם הציבורי.
עוד באתר:
בכתב האישום, מיוחסות להייב שורה של עבירות חמורות בתחום טוהר המידות של לקיחת שוחד, מרמה והלבנת הון, כל זאת, בגין מעשים שונים שבוצעו על-ידי הייב במהלך תקופת כהונתו הראשונה כראש הרשות, בין השנים 2018-2014, ובזיקה מובהקת לתפקידו זה. כך למשל, כמפורט בכתב האישום, חוסיין הייב קיבל כספי שוחד, לרבות במשרדו, בהיקף של מאות אלפי שקלים. עוד עולה מכתב האישום, כי הייב הסווה את כספי השוחד בתור כספים לגיטימיים ששולמו עבור שירותי שמירה, וכן, קיבל את תשלומי השוחד, במזומן ובסתר, בין היתר במטרה לאפשר לעצמו ליהנות מפירות העבירה.
בבקשת ההשעיה נכתב, כי לנוכח חומרת האישומים המיוחסים להייב, והמעשים המיוחסים שהתרחשו על פני תקופה ארוכה, תוך ניצול תפקידו הציבורי בזיקה מובהקת לתפקיד, יש מקום להשעותו מכהונתו ומכל תפקידיו במועצה ומחוצה לה הכרוכים במעמדו כראש הרשות לתקופה המקסימלית האפשרית הקבועה בחוק – שנה.
כאמור, בהתבסס על נימוקיה של היועצת המשפטית לממשלה, הוועדה קיבלה את בקשת ההשעיה מטעמה במלואה והורתה על השעייתו של ראש המועצה כמבוקש.
הוועדה ציינה בהחלטתה, כי "תפקידה של הוועדה אינו לקבוע האם ראש הרשות אשם בפלילים, אלא, האם מכלול הנסיבות […] מחייב את המסקנה כי אף בטרם הכרעת הדין בהליך הפלילי, כאשר ראש הרשות ממשיך ליהנות מחזקת החפות, וכאשר מעמדו כראש הרשות מבוסס על זכותו היסודית של הציבור לבחור את ראש הרשות כרצונו בבחירה אישית וישירה, יש בכל זאת להשעות את ראש הרשות מתפקידו, על מנת שלא לפגוע באמון הציבור ובעקרון השמירה על טוהר המידות ושלטון החוק […]".
עוד צוין, כי "כתב האישום מגולל תמונה עגומה של שחיתות שלטונית קשה ונרחבת בשורה ארוכה של רשויות מקומיות במגזר הבדואי […] העבירות המיוחסות למשיב בכתב האישום שהוגש נגדו מגלמות עבירות שחיתות הכרוכות בזיקה מובהקת לתפקידו כראש הרשות. תחילה ב"סידורי" עבודה למקורבים ואחר כך ומשך תקופה ארוכה, לכאורה, בקבלת כספי שוחד באופן מתוחכם באמצעות תשלום לחברת שמירה, בהיקפים נרחבים של מאות אלפי שקלים […] על פי הנטען, גם לאחר שהחלה חקירת משטרה בעניינה של חברת השמירה לא אמר המשיב נואש – והמשיך לדרוש את הכספים, והפעם תוך אמירה מפורשת לכאורה כי אלו נועדו לצרכיו הפוליטיים. המעשים המתוארים בכתב האישום מגלמים אפוא פגיעה חמורה בטוהר המידות, לאורך שנים, ואף בהיקפים נרחבים […]".