השנה זו הייתה הפעם ה-136, שבה עורך מרן הגאון רבי יצחק זילברשטיין יום שכולו תורה, המכונה 'בר בי רב דחד יומא', בימי בחירות וביום העצמאות, כאשר לאנשים העובדים לפרנסתם יש חופש מהעבודה, והם באים בהמוניהם לנצל את היום ללימוד התורה הקדושה.
את הרעיון יזם הרב זילברשטיין ביחד עם ידידו ורעו כ"ק האדמו"ר מקאליב זצ"ל, כאשר באותם ימים היה זה דבר חדש ובלתי מוכר, עד שבמשך השנים התופעה התרחבה והתפשטה בכל רחבי העולם היהודי כולו, כאשר כיום בתי הכנסת בכל רחבי הארץ מתחרים מי יערוך 'בר בי רב' מרשים יותר ומוצלח יותר, עם מיטב הדרשנים ומגידי השיעורים, שיסחפו את ההמונים, וירעיפו על המשתתפים דברי תורה, מוסר, ויראת שמים.
ביום חמישי ג' אייר תשפ"ה, נערך ה'בר בי רב' שעל ידי כולל 'בית דוד' בעיר חולון, יום הלימודים התקיים בבית הכנסת הגדול בעיר, בראשות הגאון רבי נתן נטע לנדמן, כאשר במקום נשאו דברים מיטב הדרשנים ומגידי השיעורים, וריתקו את מאות המשתתפים, שבחרו להניח חיי שעה, ולעסוק בחיי עולם.
עוד באתר:
באופן נדיר, שוהה מרן באופן קבוע לאורך כל היום יחד עם כל אברכי הכולל בבית המדרש, ומאזין בעצמו לכל השיעורים הנמסרים במקום, ואף עונה לשאלות קשות המוגשות אליו ביני לביני, ואף מברך באופן אישי את כל המשתתפים ביום המיוחד.
בסיומו של הבר בי רב, נערך מעמד שאלות ותשובות מרתקות, בהם הציבור עולה ושואל את מרן הגר"י זילברשטיין שאלות שונות, ומרן משיב בנעימות ובמאור פניו המפורסם.
חלק מהנושאים והשאלות שעלו בשו"ת: אדם שלא עלה לקבר אביו 14 שנה, האם כעת יעלה לקבר או לא? חנות המפרסמת שמוכרת מיצים טבעיים, ובעה"ב דורש מהעובדים להכניס סוכר בשייקים, מה יעשו? ישיבות שמעוניינות להוציא טיולים לבחורים לחוץ לארץ, האם הדבר כדאי וראוי או שמא לא? תלמיד לפני רבו, האם ילבש בשבת בגדי רבנות? מי שעלה לאוטובוס בלי רב קו, ולבסוף גילה שהמכשיר לא עובד, האם צריך לשלם על הנסיעה או לא? נהג שנתבע לשלם נזק, ולבסוף התגלה שהנזק כבר היה לפני כן? האם מותר להתפלל על גשם בימי הקיץ כשיש שריפות? ועוד.
התיעוד באדיבות מערכת 'דברי חמד'.