
היום (שלישי) התרחש רגע יוצא דופן ברדיו החרדי: פסח באגד, מגיש חדשות התעשייה ב'קול חי', הגיש כשהוא בכלל לא מדבר. למעשה, הקול ששמעו המאזינים – לא היה קולו האמיתי, אלא קול שנוצר באמצעות טכנולוגיית AI.
הסיבה? באגד איבד את קולו כמעט לחלוטין בשל צרידות חריפה שהחלה לפני כשבועיים. על אף מצבו הקולי, הוא החליט שלא לוותר על הגשת החדשות, ודגם את קולו לתוך מערכת בינה מלאכותית שהשלימה עבורו את הקריינות – בצורה שנשמעה, לדבריו, טבעית כמעט לחלוטין.
השדרן מנחם טוקר, שראיין את בא גד ב'זמן אוויר', נדהם לשמוע את המהדורה באיכות קול רגילה לחלוטין: "אני שומע פתאום את המהדורה בצורה מדויקת. פסח, אתה נשמע לי ממש צרוד, ובחדשות היית בסאונד רגיל. אני לא מצליח להבין".
עוד באתר:
חדשות התעשייה > מה חדש במוזיקה? שוואקי, יוסי גרין, סרסיק וישי וינר
באגד ענה בצחוק: "נו באמת, מנחם, אתה לא מכיר את הדבר הזה שכולם מדברים עליו בשנתיים האחרונות? AI, מנחם".
בהמשך השידור, ביצע באגד הדגמה בשידור חי: הוא הקריא קטע מתהילים בקולו הצרוד – ואז השמיע כיצד הטקסט הזה נשמע לאחר שעבר עיבוד בקול ממוחשב, עם דיקציה צלולה ואינטונציה כמעט אנושית. "שימו לב", אמר טוקר בהשתאות, "אתם שומעים מישהו שבעצם לא קיים – המחשב מגיש את החדשות היום".
אבל השיחה לא הסתיימה שם. השניים גלשו גם לשאלות הלכתיות והפילוסופיות על עתיד הקריינות, האותנטיות, והשפעת הבינה המלאכותית על עולם השידור: "מתעוררת שאלה הלכתית", אמר טוקר, "אם אני נגן סקסופון בקול שלי באמצעות AI – האם מותר לנגן בספירת העומר?". על כך ענה באגד בחיוך: "אם זו השאלה ההלכתית היחידה שקשורה ל-AI – אנחנו רגועים. אבל יום יבוא, ו-AI בעצמו יכתוב את הלכות ה-AI".
האם זהו הרגע שבו עולם השידור עובר מהפכה? האם קריינות אנושית עומדת בפני שינוי מהותי? בינתיים, המאזינים שמעו קול "חי" – אבל זה היה קול מוקלט, מדומה, מלאכותי. ובכל זאת, אולי גם מרגש בדרכו.
כפי שסיכם באגד עצמו, בקולו המוקלט: "איזה כיף להיות פה בגרסת ה-AI של עצמי".
האזינו לשיחה המלאה בין טוקר לבאגד ב'זמן אוויר':