
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הגישה את תגובתה לבג"ץ, על רקע עתירה שטוענת כי היא מצויה בניגוד עניינים עקב קשרים אישיים לכאורה עם ראשי השב"כ – ראש הארגון הנוכחי רונן בר וראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן. בהרב-מיארה דחתה את ההאשמות מכל וכל והבהירה: "לא קיימת ולא התקיימה בינינו חברות אישית מעולם".
בתגובה הרשמית לבג"ץ, הבהירה היועצת כי דרכו המקצועית של בעלה, שהיה איש שב"כ בעברו, אמנם השתלבה בזו של בר וארגמן – אך לא מעבר לכך. "אכן, בשלב מסוים עבדו יחד ואף שרתו באותה יחידה, כמו גם עם עובדים רבים אחרים", כתבה. עם זאת, הדגישה: "לא התקיימו ביניהם קשרים אישיים מחוץ לעבודה. לא היינו מעורבים בפעילויות חברתיות משותפות, ולא התקיימו קשרי משפחות".
בהרב-מיארה גם התייחסה למצבו הבריאותי של בעלה, שמוגדר קשה במיוחד. לדבריה, הוא מתמודד עם מחלה קשה כבר יותר משני עשורים, מתוכם 15 שנים כשהוא מונשם, משותק וללא יכולת לדבר. במהלך השנים, נכתב בתגובה, ביקרו אותו חבריו הקרובים באופן תדיר – אך רונן בר ונדב ארגמן לא נמנו עליהם. "הם הגיעו לביקורים בודדים בלבד, וביוזמתם. לא הוזמנו על-ידינו, וההבנה הייתה שמדובר בביטוי למחויבות מקצועית של הארגון כלפי עובדיו לשעבר – לא על רקע של חברות אישית", הוסיפה.
עוד באתר:
תגובתה של היועצת מגיעה בעקבות עתירה לבג"ץ, שהוגשה במטרה למנוע ממנה להיות מעורבת בדיונים הנוגעים לפיטוריו האפשריים של ראש השב"כ הנוכחי, רונן בר, וכן לבירור טענות בדבר איומים שהושמעו לכאורה נגד קודמו בתפקיד, נדב ארגמן. לטענת העותרים, הקשרים המשפחתיים או האישיים – גם אם ישנים – יוצרים ניגוד עניינים מהותי ומחייבים את היועצת להימנע מכל עיסוק בנושא.
בכך מבקשת בהרב-מיארה להבהיר לבג"ץ ולציבור הרחב כי אין בסיס עובדתי או אישי שמצדיק את הרחקתה מהטיפול בסוגיה הרגישה, וכי כל פעולה שתבצע – תיעשה בהתאם לסטנדרטים המחמירים ביותר של ניגוד עניינים ואתיקה מקצועית.