
בשיחה מרתקת בתוכנית 'שמור וזכור' ב'קול חי', השיב הגאון רבי אברהם יוסף לשאלת מאזינה ספרדיה בנושא קילוף ביצים מחמין בשבת, תוך מתן הנחיה הלכתית ברורה ומעשית.
המאזינה שאלה האם מותר לקלף ביצים רותחות מחמין תחת זרם מים, והאם אין חשש שהמים יתבשלו. הרב השיב: "לספרדים מותר לכתחילה לעשות את הרחיצה של הביצים," והבהיר כי אין חשש לבישול. הוא הסביר כי בקרב אשכנזים יש דיון לגבי מושג "גוש" – "אפילו שזה יצא מתוך הכלי ראשון, הואיל והוא חתיכה גדולה, אומנם אולי מבחוץ זה מתקרר והולך, אבל בפנים זה עדיין שומר על החום." עם זאת, הדגיש: "הספרדים מעולם לא חששו לגוש."
הרב הוסיף כי מותר להוסיף מלח או תבלינים לתפוח אדמה או בשר בצלחת: "אין חשש של בישול של התבלינים או של המלח… אין בהם בישול הועיל בזה בצלחת." הוא חתם בקביעה: "לספרדים אין אפילו מקום לחשוש לגוש".
עוד באתר:
האזינו לדברים המלאים בתוכנית 'שמור וזכור' בהגשת הגאון הרב אברהם יוסף ב'קול חי':