
דרמה בגובה 30 אלף רגל: צב ביצה הצליח להימלט ממזוודה במהלך טיסת אל על מארצות הברית לישראל, נשך נוסע, ונלכד בידי הצוות.
האירוע החריג התרחש אתמול (רביעי), כאשר נוסע שניסה להבריח לישראל חיית בר – צב ממין צבגון אדום-אוזן – אחסן את החיה בתוך שקית במהלך הטיסה. אלא שהצב הצליח להשתחרר ולשוטט בתא הנוסעים. במהלך האירוע הלא שגרתי, הצב אף נשך נוסע אחר.
הצוות פעל במהירות, לכד את הצב והכניס אותו לארגז בטיחותי שבו שהה עד סיום הטיסה. לאחר הנחיתה בישראל, הצב נמסר לטיפול מפקחי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון ולפקחי רשות הטבע והגנים. הנוסע שנתפס בניסיון ייבוא בלתי חוקי של חיית בר – ללא היתר או אישור מתאים – הועבר לחקירה.
עוד באתר:
ברשות הטבע והגנים הסבירו כי מדובר בצב שמקורו באמריקה הצפונית ואינו חלק מהמערכת האקולוגית המקומית בישראל. "הצבגון אדום האוזן נחשב למין פולש", ציינו.
אורי לניאל, מנהל תחום חיות בר בשבי ברשות הטבע והגנים, התייחס למקרה ואמר: "כל פעם מצליחים להפתיע אותי מחדש. פעם זה ניסיון להבריח ציפורים בנעליים ופעם זה ניסיון להבריח צב בשקית. זה אמנם נשמע משעשע, אבל זה בכלל לא. צב זו חיה רגישה שחיה שנים רבות ונדרשים תנאים מתאימים להחזקתה. לנסות להבריח חיה כזו במטוס זו התעללות, ומלבד העבירה הפלילית והכלכלית, הדבר גם מציב סכנה לטבע המקומי ואף לבני האדם מחשש להעברת מחלות, טפילים, מין פולש ועוד".
גם במשרד החקלאות הזהירו מהסכנות הכרוכות בניסיון הברחה של בעלי חיים. לדברי שלמה גראזי, רופא וטרינרי ראשי במשרד: "הכנסה לא מפוקחת של בעלי חיים עלולה להביא איתה מחלות ולסכן לא רק את בריאות בעלי החיים בארץ – אלא גם את בריאות הציבור. לכן חשוב לעצור את זה כבר בשלב הראשון: לזהות, לעצור ולמנוע התבססות של החיה. הכלל פשוט וברור: לא מכניסים בעלי חיים לישראל ללא היתר".
האירוע עורר עניין רב בקרב גורמים מקצועיים, שהזכירו כי גידול חיות בר – כמו צבים – מצריך ידע, תנאים מיוחדים ורישוי. מרבית האנשים שמחזיקים בצבים באופן לא מוסדר, כך אומרים במשרד החקלאות, מסכנים את בריאות החיה ולעיתים גם את עצמם.
החקירה נגד הנוסע נמשכת.