
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הגישה היום (שני) את תגובתה לבג"ץ בנוגע להחלטת הממשלה לפטרה, וטענה כי המהלך הוא "פוליטי ובלתי חוקי". בתגובתה, בעודה נמצאת בניגוד עניינים חריף ביותר, מתחה היועמ"שית ביקורת על תהליך הפיטורים, שלטענתה נעשה ללא הקמת ועדה מקצועית כנדרש בחוק, ובמקום זאת הפך להליך פוליטי הנגוע בשיקולים זרים.
בהודעה שפרסמה לתקשורת, טענה בהרב-מיארה כי "החלטת הממשלה להפוך את פיטורי היועצת המשפטית להליך פוליטי לגמרי אינה חוקית ותאפשר דילים פוליטיים ופרשות כמו בר-און חברון". היא הדגישה כי הממשלה כשלה בהקמת ועדה ציבורית מקצועית שתבחן את סיום כהונתה, כפי שמחייב החוק, ובמקום זאת בחרה לקדם "השתלטות פוליטית מלאה" על התהליך.
ההתנגשות בין בהרב-מיארה לממשלה מגיעה על רקע מתיחות ארוכה, כאשר הממשלה טוענת כי היועמ"שית חורגת מסמכויותיה ופוגעת בריבונות ובהחלטות הממשלה הנבחרת. לעומת זאת, בהרב-מיארה טוענת כי היא פועלת להגן על שלטון החוק, אף שבזמן כהונת הממשלה הקודמת נתנה היועמ"שית יד חופשית לפעולה, גם בהחלטות שהיו שנויות במחלוקת ציבורית עמוקה, כמו ההסכם שהעניק ללבנון שטחי מים נרחבים, אותו אפילו לא טרח ראש הממשלה דאז, יאיר לפיד, להביא להצבעה בכנסת.
עוד באתר:
בתשובתה, טוענת אף היועמ"שית כי לא קיים ניגוד עניינים שמונע ממנה להגיב על הנושא. לדבריה, "הטענה לפיה היועצת המשפטית לממשלה או הכפופים לה מצויים, לכאורה, במצב של ניגוד עניינים, בעתירות שעניינן דרך סיום כהונת היועץ המשפטי לממשלה, אין לה על מה שתסמוך. תכליתה של טענה זו היא למנוע את יכולתו של הייעוץ המשפטי לממשלה להציג בפני בית המשפט הנכבד את הפגמים שדבקו בהחלטת הממשלה והשלכותיה. התמודדות הייעוץ המשפטי לממשלה עם מהלכים מסוג זה או עם עמדות מסוג זה איננה עניין אישי, אלא עניין מוסדי כללי הנוגע לשורש יכולתו של הייעוץ המשפטי לממשלה להמשיך לתפקד כדין ולעמוד על גבולות הדין. זוהי, אפוא, חובתם של היועצת המשפטית לממשלה ושל מערך הייעוץ המשפטי לממשלה כולו להציג את הדברים בפני בית המשפט".