"כי מראש צורים אראינו", מוזכר בפרשת השבוע בלק. את הצורים החלפנו בגבעות הרי בנימין עם פסוק נוסף: "וְשַׁבְתִּי אֶת שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת יֵינָם וְעָשׂוּ גַנּוֹת וְאָכְלוּ אֶת פְּרִיהֶם", כדברי הנביא עמוס.
ואכן, זכינו לשוב לארץ אבותינו אחרי 2000 שנות גלות, לבנות ולטעת, ליצור יינות איכות ולשמוח בטוב השם. בלב רכסי בנימין ממוקם יקב גבעות השוכן בגבעת הראל אשר בלב ההר המרכזי, על מצוקי נחל שילה. למטה בעמק זורם הנחל כבר אלפי שנים.
ברכס המשקיף לכל עבר, טיילת מקסימה ובה 'מצפור אברהם' לזכרו של אברהם גביש הי"ד שנרצח בפסח באלון מורה. אפילו גת עתיקה מצויה כאן. עדות ל- 3000 שנה של כרמים באזור.
עוד באתר:
כ-800 מ' מעל פני הים, באזור הררי בעל מסורת עתיקת יומין של גידול כרמים, שוכן יקב גבעות. יקב בוטיק משפחתי אשר הוקם בשנת ע"י איש העסקים אמנון וייס וחתנו היינן הראשי, פרופ' שיבי דרורי, אגרונום וחוקר בתחום הגפן והיין באוניברסיטת אריאל.
היקב, בניהולו של חתן נוסף במשפחה, אליאב מילר, צמח באופן מדוד עם השנים ומייצר כיום כ-100,000 בקבוקים בשנה.
על אף הביקוש הרב, מקפיד היקב להגביל את היקף הייצור במטרה להעניק תשומת לב אישית מרבית לכל בקבוק, תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים של איכות בתהליכי הייצור.
בשנים האחרונות, בעקבות מחקר שהוביל היינן ד"ר דרורי במו"פ -מזרח ואוניברסיטת אריאל, נחשפו כ-80 זני ענבים ארץישראליים עתיקים.
במקום מרכז מבקרים פעיל, המציע ארוחות לצד טעימות יין ממגוון סדרות היקב. האירוח כולל תצפית מ"מצפור אברהם" על נחל שילה, סרט מרתק ומקצועי, סיור בכרמים וטעימות ממבחר היינות.
מחפשים משהו בשרי כשר למהדרין?
בצמוד ליקב מסעדת השף "אסדר לסעודתא". השף גיא נצר רוקח כאן מטעמים מופלאים. טורטיות בשר, סטייק אנטריקוט, צלעות כבש ועוד. נפלא ואיכותי.
לצד המסעדה והיקב נצלו גם ביקור באתר שילה הקדומה, טיולי ריינג'רים, סדנאות קרמיקה ועוד.
בחודשי הקיץ הכל כאן ירוק מכרמי היין, מזיתי השמן המשובחים הגדלים גם כאן לצד הכרמים ומארץ ישראל המוריקה גם עכשיו.