
בג"ץ דחה היום (ראשון) את הבקשה להוציא צו ביניים שיקפיא את הליך הדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, עד להחלטה סופית בשימוע המתוכנן. ההחלטה, שניתנה על ידי המשנה לנשיא העליון, השופט נועם סולברג, התקבלה לאחר שהממשלה הגישה את תגובתה לעתירות נגד ההדחה, שבה טענה כי הוצאת צו ביניים תהווה חריגה מסמכות בית המשפט. בכך, אפשר בג"ץ את קיום השימוע המתוכנן למחר, תוך דחיית טענות היועצת המשפטית והעותרים כי מדובר במהלך בלתי הפיך שדורש התערבות מיידית.
בהחלטתו, כתב השופט סולברג כי ההליך אינו מהווה צעד בלתי הפיך, וכי התערבות שיפוטית עשויה להידרש רק לאחר החלטה סופית של הממשלה בנוגע להדחה. הוא הדגיש כי אין פגיעה במעמד חוות הדעת וההחלטות של היועצת המשפטית והפרקליטות, וכי יש לאפשר להם להמשיך לפעול בעצמאות. ההחלטה מאפשרת לוועדת השרים בראשות השר עמיחי שיקלי להתכנס מחר כמתוכנן ולערוך שימוע ליועצת, שבו תוכל להציג את טענותיה כנגד כוונת הממשלה להדיחה.
תגובת הממשלה לבג"ץ, שהוגשה הבוקר לאחר ארכה שניתנה על ידי סולברג, כללה מתקפה חריפה על התנהלותה של בהרב-מיארה. הממשלה טענה כי היועצת פועלת בניגוד עניינים חמור, תוך שימוש במשאבי המדינה להגנה על ענייניה האישיים ומניעת ייצוג משפטי הוגן מהממשלה. "היועצת מורה לעובדי השירות המשפטי הציבורי להגיש עמדות המשקפות את עמדתה האישית, תוך שהיא אוסרת עליהם לייצג את עמדת הממשלה," נכתב בתגובה. הממשלה הוסיפה כי היא "אינה מוכנה להשלים עם מציאות שבה נמנע ממנה באופן שיטתי וחסר תקדים הייעוץ המשפטי והייצוג המגיעים לה." לדבריה, היה מצופה מבהרב-מיארה להתפטר או לתקן את דרכיה לאחר שהממשלה הביעה בה אי-אמון מוחלט.
עוד באתר:
בתגובתה לעתירות, טענה היועצת המשפטית כי ההליך להדחתה אינו חוקי ומהווה ניסיון לפוליטיזציה של תפקידה. היא הזהירה כי שינוי המנגנון, תוך עקיפת ועדת האיתור בראשות השופט בדימוס אשר גרוניס, נועד להפוך את תפקיד היועץ המשפטי למשרת אמון פוליטית, תוך פגיעה אנושה בשלטון החוק. "ההחלטה הובילה לכך שוועדת השרים אינה יכולה לקיים שימוע בלב פתוח ובנפש חפצה, אלא מדובר בשימוע למראית עין," כתבה.