
על רקע הסאגה סביב אי קידומו של החוק להסדרת מעמד בני הישיבות, דגל התורה מתכוונת להודיע על פרישה מהממשלה כבר היום אם לא תוגש טיוטת החוק. בש"ס שוקלים צעד דומה, כשעל פי ההערכות נכון לעכשיו המפלגה תצטרף בשבוע הבא לפרישה מהממשלה, אם החוק לא יקודם להצבעות.
המשבר הנוכחי מגיע לאחר שבועות של חרם הצבעות מצד המפלגות החרדיות, שהביעו תסכול מהעיכוב בגיבוש נוסח חוק שיסדיר את מעמדם של בני הישיבות. גורמים בדגל התורה הציבו אולטימטום ברור: "אם בשעות הקרובות לא תוגש טיוטת חוק, תתקבל ההחלטה על פרישה". לדבריהם, גדולי ישראל מובילים את המהלך, והשעות הקרובות הן "האחרונות להציל את ראש הממשלה".
בש"ס, לעומת זאת, המצב מורכב יותר. בעוד יו"ר המפלגה, אריה דרעי, נתפס כמי שדוחף להחרפת הצעדים, הוא פועל להבטיח שכל המפלגות החרדיות יפרשו יחד כדי למנוע את האשמתו הבלעדית בהפלת הממשלה. גורם ביהדות התורה אמר לחדשות 12: "דרעי באמוק. הוא מפעיל לחץ כבד לפרישה מיידית מהקואליציה, אבל לא רוצה לעשות זאת לבד כדי שלא יגידו שהוא זה שמפיל את הממשלה". דרעי, שמנע בעבר מהלכים לפיזור הכנסת, נמצא כעת תחת לחץ פנימי לקבל החלטה.
עוד באתר:
המפלגות החרדיות ניסו לגייס תמיכה בהצעת חוק לפיזור הכנסת, שדורשת 61 חתימות, אך בש"ס סירבו לשתף פעולה עם הסיעות הערביות, מה שמגביל את האפשרות להפיל את הממשלה באופן מיידי. עם זאת, החרם על ההצבעות במליאה כבר משתק את עבודת הקואליציה, וגורם בקואליציה תקף את יו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, בטענה כי הוא מעכב את הצגת טיוטת החוק בכוונה, מה שמגביר את החשדות כי הוא מעוניין להפיל את הממשלה.
מוקדם יותר היום דיווחנו כי האופוזיציה, בראשות מפלגת יש עתיד, הגישה אתמול מכתב "שינוי נסיבות" להעלאת חוק פיזור הכנסת מחדש, לאחר שנבלם ב-12 ביוני עקב המתקפה באיראן. על המכתב חתמו כל סיעות האופוזיציה. כעת ממתינים למפלגות החרדיות.
למהלך עצמו אין הרבה סיכויים להצליח, זאת משום שיו"ר הכנסת ח"כ אמיר אוחנה הוא זה שאחראי על קידום החוק. וככל הנראה, (בהוראת ראש הממשלה בנימין נתניהו) יעכב את ההליך עד סוף כנס הקיץ, וכך ירוויח זמן עד כנס החורף.