
ועדת השרים להדחת היועמ"שית שהתכנסה היום החליטה להעניק לה לפנים משורת הדין הזדמנות לשימוע נוסף ביום חמישי בשעה 10:00 בבוקר.
במהלך הדיון אמר יו"ר הוועדה, השר שיקלי: "יש כאן שורה ארוכה של טענות. היועצת מתעלמת מסמכויות שרים, לא מייצגת את הממשלה בפועל, לא ממלאת את חובתה".
השר בן גביר הגיב: "היא פשוט תוקעת מקלות בגלגלים. מנעה מאיתנו את הרוגלות שמאפשרות האזנה למשפחות הפשע". השר סמוטריץ' הסכים והוסיף: "נכשלה בפרמטר הכי חשוב – מלחמה בפשיעה".
עוד באתר:
כאמור, בסיום הדיון, החליטו חברי הוועדה לקיים דיון נוסף ביום חמישי בבוקר, בו תוכל מיארה להציג את עמדתה.
השר קרעי הגיב וכתב: "הסירוב המביש של בהרב-מיארה להתייצב לשימוע בפני ועדת השרים, עוד לפני שהציגה את עמדתה לגופו של עניין, הוא המשך ישיר לקו המתנשא והכוחני שהיא מובילה – קו שמקדש שלטון פקידים ומבטל את רצון הבוחר. זו תעודת עניות לכנופיית שלטון החוק, וביטוי לפחדנות של מי שמסתתרת במגדל השן המשפטי המנותק מהעם. סיום כהונתה הוא לא רק חוקי ולגיטימי – הוא חיוני לדמוקרטיה. אני קורא לחברי הוועדה להודיע כי אי התייצבותה לשימוע כמוהו כהודאה בכתב האישום נגדה ומשכך הם ממליצים להדיחה באופן מיידי. יש להביא המלצה זו לדיון מחר בממשלה".
כזכור, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הודיעה במכתב חריף לממשלה כי לא תתייצב לשימוע של ועדת השרים שתוכנן לדון בהדחתה, בצעד חצוף שמצפצף על החלטות הדרג הנבחר, זאת פחות משעה לפני המועד שנקבע. בהרב-מיארה כינתה את ההליך "בלתי חוקי מיסודו" וטענה כי הוא נועד לאפשר לממשלה לפטר אותה ואת יועציה הבאים "משיקולים זרים ומושחתים".
במכתבה, כתבה בהרב-מיארה כי השימוע "למראית עין" מאפשר לממשלה לפטר יועץ משפטי בשל "מניעת פעולות לא חוקיות, הוראה על חקירה או העמדה לדין של חבר קואליציה, סירוב להפסיק הליך פלילי נגד חבר ממשלה, או כחלק מדיל פוליטי להבטחת שרידות הממשלה". לדבריה, השתתפותה בהליך תעניק לו תוקף, ובכך תפגע בעצמאות המקצועית של מערך הייעוץ המשפטי הציבורי, תחטא לתפקידה ותגרום נזק חמור לשלטון החוק ולדמוקרטיה הישראלית.
ההחלטה של בהרב-מיארה מגיעה לאחר שבג"ץ אישר את קיום השימוע, אך היא בחרה שלא להשתתף, בטענה כי תוצאתו "ידועה מראש". הצהרתה זוכה לתמיכה מגורמים כמו נשיא המדינה יצחק הרצוג, שהזהיר כי המהלך נגד היועמ"שית מסכן את הדמוקרטיה, ומהיועץ המשפטי לשעבר אביחי מנדלבליט, שכינה את השימוע "קרקס". מנגד, גורמים בקואליציה טוענים כי סירובה של בהרב-מיארה להתייצב מהווה חוסר כבוד כלפי הממשלה, שנבחרה באופן דמוקרטי על ידי הציבור.