
צה"ל הציג היום (שלישי) חיתוך מצב מעודכן על היקף הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועת עזה, וקובע חד-משמעית: אין רעב בעזה. במסגרת דיון שנערך עם נציגי האו"ם וגורמים בינלאומיים, נמסר כי "כולם אומרים שאין רעב – גם האו"ם וגם חברות בין-לאומיות".
למרות הדיווחים המתמשכים בתקשורת הבינלאומית והקמפיינים ברשתות החברתיות על רעב נרחב, בצה"ל טוענים כי המידע מוטעה, וחמאס מוביל קמפיין תודעה שקרי שנועד להפעיל לחץ במסגרת המשא ומתן על עסקת החטופים.
"מדובר במהלך ציני ומתוזמן שמטרתו לייצר דעת קהל בינלאומית שתפעיל לחץ", נמסר מדובר צה"ל.
עוד באתר:
950 משאיות ממתינות – האו"ם לא אוסף את הסיוע
לפי הנתונים הרשמיים, כ־950 משאיות סיוע הומניטרי ניצבות כעת בצד הפלסטיני של מעברי כרם שלום וזיקים – מוכנות להיכנס לרצועה, אך ממתינות לאיסוף והפצה מצד ארגוני האו"ם. "העיכובים באיסוף מהווים צוואר הבקבוק העיקרי שמונע רציפות בהכנסת הסיוע", מדגישים בצה"ל.
"בחודש האחרון אנו עדים לירידה משמעותית באיסוף הסיוע מהמעברים לתוך הרצועה מצד ארגוני הסיוע הבינלאומיים. מדובר בעיכוב שפוגע בתמונת המצב ובביטחון התזונתי של תושבי עזה".
מאות אלפי חבילות מזון כבר חולקו – ישראל לא מגבילה את כמות הסיוע
צה"ל מדגיש כי מאז חודש מאי, אז חודשה הכנסת הסיוע לרצועה בהתאם להנחיית הדרג המדיני, הועברו כ־4,500 משאיות סיוע – הן לצפון והן לדרום הרצועה.
הסיוע כולל: חבילות מזון, קמח למאפיות, מוצרי גלם למטבחים, מזון לתינוקות, סיוע רפואי ומוצרים חיוניים נוספים.
לפי הדיווח, קרוב ל־1.5 מיליון חבילות מזון שבועיות חולקו בארבעת מתחמי החלוקה שהוקמו על ידי החברה האמריקאית, בשיתוף ארגונים בינלאומיים.
"מדינת ישראל אינה מגבילה את כמות משאיות הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה", הדגיש דובר צה"ל, והוסיף כי מערכת הביטחון קידמה שורת צעדים להרחבת הסיוע, כולל פתיחת מעבר זיקים, הכנסת סיוע דרך הנתיבים המצרי והירדני, התאמת קיבולת הבידוק במעברים, וגיבוש תוכניות עם האו"ם להרחבת יכולות האיסוף.
לראשונה – מנגנון חדש לפיקוח על הסיוע
עוד מציינים בצה"ל כי טרם חידוש הכנסת הסיוע, גובש מנגנון חדש שנועד לצמצם את מעורבות חמאס בתהליך חלוקת הסיוע. המנגנון כולל פיקוח קפדני על כל שלב – מרגע כניסת הסיוע ועד הגעתו למשפחות. הסיוע מועבר בעיקר במתכונת של "מענה משלים", הכולל מוצרי בסיס למאפיות ומטבחים קהילתיים, שאינם ניתנים להסבה לשימוש ארגוני טרור.