
אי אפשר לפתוח את זמן חורף בלי קצת הומור ישיבתי: מני וקשטוק ואפי סקקובסקי אירחו בתוכניתם את “הטבח של עולם הישיבות”, ישראל טבח (אפי), לשיחה מצחיקה במיוחד על ההכנות לזמן חורף. מה שצפוי להיות ראיון פשוט על אוכל בישיבתי, הפך למופע של צחוק בלתי פוסק.
ישראל, שמחזיק בתואר “הטבח הרשמי של עולם הישיבות”, פתח בהתלהבות: “קנו לנו צ’יפסר חדש! עכשיו אפשר להכין שניצל תירס כמו שצריך”. אלא שכשהמראיינים שאלו אם החליף את השמן הישן, התשובה הפכה לבדיחה של ממש. “השמן נשפך לרצפה,” סיפר ישראל, “אבל סחטתי אותו חזרה לתוך הצ’יפסר” בשיחה מדובר שמדובר בשמן שלא הוחלף משנת תשמ"ט.
בהמשך הראיון התברר שהטבח מתכונן לזמנים הרבה מעבר לעכשיו: “אני מבשל לחורף כבר בקיץ. הכל נכנס למקפיא… כלומר, אם יש מקום. לפעמים אני יושב במקפיא בעצמי, קצת קר, אבל פנאן”. המראיינים, שלא הצליחו לעצור את הצחוק, שאלו: “ומה אם אין מקפיא?” – וישראל ענה בפשטות אופיינית: “אני שם את האוכל בחלון. לא מתקלקל, ברוך השם. הבחורים לא מתלוננים”.
עוד באתר:
לקראת הסוף, נשאל ישראל על תפריט זמן חורף, והשיב בביטחון: “יש הכל – מה שרוצים. קציצות, קציצת שניצל תירס, אולי גם פסטה”. כשנשאל אם מדובר במנות חדשות, השיב בחיוך: “זה נטחן ונאפה לאחר פסח תשנ"ד”.
מני וקשטוק בתפקיד המראיין סיכם את השיחה: “אין ספק, ישראל – אתה לא רק טבח, אתה אגדה ישיבתית”.
האזינו לקטע המלא מתוך התכנית שמשודרת מידי יום שלישי ב-23:00 ב'קול חי מיוזיק':
























