
ברזיל, המובילה העולמית בייצור פולי ערביקה, מתמודדת עם אתגרי שינויי האקלים שמקשים על גידול הזן העדין. בתגובה, חלק מהחקלאים פונים לפולי רובוסטה, המפיקים טעם מר יותר אך עמידים יותר לחום ולמחלות. כך דווח היום (ראשון) בבלומברג, המדגישים את המעבר ההולך וגובר לשיטה זו.
אזורי הגידול המסורתיים של ערביקה סובלים מבצורות ממושכות ועלייה בטמפרטורות. למרות שעדיין ערביקה היא הייצוא המרכזי של ברזיל, ייצור הרובוסטה צמח בעשור האחרון ביותר מ-81%, לפי משרד החקלאות של ארצות הברית, המעקב אחר ייצור הקפה העולמי. בשלוש השנים האחרונות, תוספת הפולים של ערביקה הייתה כ-2 עד 2.5% בשנה, בעוד הרובוסטה זינק בקצב של 4.8% מדי שנה. בעונת הגידול הנוכחית, הרובוסטה רשמה עלייה של כמעט 22%, שיעור שיא, לדברי חברת הפיננסים StoneX, והדגיש את התאמתה למזג האוויר הקשה ואף את הפוטנציאל הכלכלי שלה.
בחלק מהאזורים החמים בברזיל, בהם ערביקה מתקשה לגדול, מגדלי קפה מיישמים שיטות כמו שתילה בצל עצים מקומיים ומינים אחרים כדי למתן את השפעת הטמפרטורות. וייטנאם נחשבת למובילה עולמית בייצור רובוסטה, אך אנליסטים ב-Rabobank מעריכים שברזיל עשויה להדביק את הפער ואף לעקוף את המדינה, הודות לשרשרת אספקה מסודרת ויעילה.
עוד באתר:
הרובוסטה מאופיינת בתכולת קפאין גבוהה יותר ובטעם חזק. מתיו בארי, מנהל תובנות גלובליות למזון בחברת Euromonitor International, מציין שהדור הצעיר פחות מתמקד בסוג הקפה או בקילוי, ומעדיף אפשרויות מותאמות אישית עם חלב, שמנת וסירופים, שמטשטשים את הטעם הייחודי של הפולים. אם מחירי הקפה ימשיכו לעלות, ייתכן שהצרכנים יפנו יותר לרובוסטה, שהמחיר שלה נמוך יותר.
באירופה, הפער במחירים בין רובוסטה לערביקה צפוי להתרחב, במיוחד לאחר חקיקה עתידית שתדרוש לאשר שמקור הסחורות אינו באדמות שנפגעו לאחרונה. קפה נמס, שמיוצר בעיקר מרובוסטה, לא ייכלל בכללים אלה, מה שעשוי להגביר את הביקוש למוצריו, לפי Rabobank. האיחוד האירופי, הצרכן הגדול ביותר של קפה נמס, מייצר כמעט 50% מההכנסות העולמיות בתחום, בעוד יצרנים ברזילאים משקיעים יותר בשיפור איכות הרובוסטה, מה שהופך את הזן לאטרקטיבי ומוביל לעלייה במחירים, אומר אלכסנדרו טישיירה, חוקר קפה בתאגיד המחקר החקלאי הברזילאי.
























