
הקטניות זוכות ליחס מעורב במטבח הישראלי. מצד אחד אין מי שלא מודע לסגולות הבריאותיות שלהן. הן מכילות סיבים מסיסים שמסייעים לאיזון שומני הדם, רובן נטולות שומן, תורמות לשמירה על משקל תקין, חולי סוכר מרבים באכילתן בגלל המשקל הגלוקמי הנמוך שלהן והן גם נותנות תחושת שובע. מאידך, רבים נמנעים מלאכול קטניות בגלל בעיות העיכול שמתבטאות בנפיחות, גזים, כבדות ואי נוחות.
חקלאי עין יהב החלו בגידול זן חדש של שעועית תאילנדית שתרמיליה גדולים במיוחד וטעמה מתוק מהשעועית הרגילה. השעועית התאילנדית אינה יוצרת בעיות במערכת העיכול וכך פותרת את אחת הבעיות המציקות לחובבי השעועית ולסביבתם.
השעועית התאילנדית פופולרית מאוד בארצות דרום מזרח אסיה. התושבים אוכלים את התרמילים עם הגרעינים בסלטים, באידוי ובבישול ומשתמשים בה גם להכנת קינוחים הודות למתיקותה הטבעית.
עוד באתר:
בינתיים, הזן החדש של השעועית הפך ללהיט בקרב העובדים התאילנדים בערבה, שיכולים כעת להנות מהמאכלים האהובים עליהם מארץ מוצאם. האם בקרוב נראה את השעועית בסירי החמין?