
האם כל אדם יזכה לפנסיה הגיונית בישראל? כך לפחות מוצע במסגרת ועדה בין משרדית לטיפול במשבר הפנסיות בישראל.
בשנים הקרובות ייצאו לגמלאות כ- 400,000 ישראלים שלא הספיקו לצבור פנסיה חודשית מינימלית. מדינת ישראל קבעה הכנסה מינימלית לעובד, אבל היא לא קבעה הכנסה מינימלית לגמלאי שתבטיח לו חיים בכבוד. המשבר הצפוי לא יהיה נטל רק על כלכלת ישראל, אלא בעיקר על הילדים של אותם פנסיונרים. לאור זאת, התכנסה אתמול ועדה בין משרדית לטיפול במשבר הפנסיות בישראל.
בוועדה הוצגה בין היתר תכנית הרפורמה הפנסיונית של ישראל ביתנו תחת הכותרת: "הכנסה מינימאלית לכל גמלאי בישראל". לפי התכנית, כל אדם הפורש לגמלאות יהיה זכאי לסכום הכנסה מינימאלי דיפרנציאלי. לפי ההצעה, הגמלה המשולמת לפי חוק הבטחת הכנסה תעמוד בתנאים הבאים:
עוד באתר:
לא תפחת מ- 70% (110% לזוג) מגובה שכר מינימום למי שאין הכנסה; לא תפחת מ- 90% (138% לזוג) מגובה שכר מינימום למי שיש לו הכנסה שמקורה מחסכון פנסיוני או כל הכנסה אחרת, לפי מבחן ההכנסות של ביטוח הלאומי, שהיא פחותה מ- 2650 ₪; לא תפחת מ- 110% (150% לזוג) מגובה שכר מינימום למי שיש לו הכנסה שמקורה מחסכון פנסיוני שהיא גבוהה מ- 2650 ₪.
בראש הועדה המורכבת מ- 17 חברים, עומד השר זאב אלקין ובה חברים נציגי הביטוח הלאומי, נציגי משרד הרווחה ומשרד האוצר ונציג המועצה הלאומית לכלכלה.