
אירוח משפחתי, אירוע רב משתתפים, מתנת הוקרה או עיצוב חלל יוקרה, יושפעו רבות מאיכותו של המוטיב. אלישבע גליקסברג, מנכ"ל 'יופי של אירוע' ומעצבת הבית, תביא מדי שבוע, טיפים מקצועיים ואסתטיים,אשר יוכיחו כי השפה העיצובית מדברת לכל אחד. והפעם, לקראת שבת חוה"מ, מקבץ שזירות אומנותיות להידור הישיבה בסוכה
סדנה ראשונה: שזירה ללא ספוג בשישה צעדים
ניתן לקבוע זאת כאקסיומה חוצת גבולות ותרבויות, שהפרחים שהקב"ה לא חיסר בעולם, מוסיפים יופי, תנועה, ריח ואנרגיות לכל חלל. הבעיה המתעוררת היא, שיש צורך בידיעה כלשהיא בתורת השזירה. הבשורה שאני מביאה בפוסט זה, להנגיש לכולם את רזי המקצוע, ברמה שתאפשר להשיל את הרתיעה, להבין את המשמעות ולקצור מחמאות. השזירות מייצגות חומרים ופרחים זמינים וזולים ,תוך שימוש בטכניקות ישימות, אשר מאפשרות לשלב את כל בני המשפחה ביצירה.
עוד באתר:
שזירה ללא ספוג, היתכן?
כלל בסיסי בשזירה, להשתמש בספוג איכותית תוך הספגתו במים על פי כללים ברורים (על כך בע"ה, בפוסטים הבאים ובקליפים שנעלה באתר, אשר ידגימו שזירות מגוונות שלב אחרי שלב) אבל, קרה שנקלעתי לסיטואציה מסויימת באחד מערבי שבת, אשר נותרו לי פרחים מזר (פתוחים, די בסוף דרכם, שמצד אחד חבל להשליכם ומצד שני אי אפשר להשאירם באגרטל במצבם הנוכחי) ולא היה ספוג בנמצא. יכלתי להיכנע ובמרחק של 3 דקות נסיעה למחסן הציוד שלי, להתאבזר, אך, הצורך הקיים ללמוד ולהשתדרג, הוליד ניסיון שהצליח והריהו לפניכם.
החומרים הדרושים:
- כלי קיבול
- מזמרה
- 3 סייפנים
- 3 שושן צחור
- צרור ליזיאנטוס
- 2 עלי מגינית
- ספרי ברק (לעלים בלבד)

פרחים טריים מגיעים במצב סגור, על מנת לקבלם פתוחים וטריים לאירוע, יש להזמין מראש. במקרה הנוכחי הפרחים היו בני שבוע, ניצולי זר, שהצריכו קטימה, ריענון ושזירה מחדש.

שלב ראשון: קטימת גבעולי הליזיאנטוס לגובה הרצוי מבלי להשליך את השאריות, יש להם תפקיד חשוב!

שלב שני: הנחת שאריות הגבעולים בתוך הכלי ומילוי המרווחים במים

שלב שלישי: שזירת הליזיאנטוס בקבוצה צדדית

שלב רביעי: הוספת הסייפנים (גלדיולות) בצד הנגדי , להקפיד על משחקי גובה וזוויות מעניינות

שלב חמישי: שילוב קיטומי השושן צחור במירווח שבין קבוצת הליזיאנטוס לבסיס הסייפנים

שלב שישי: עלי מגינית להשלמת הקומפוזיציה


החג הזה תשזרו לכם בעצמכם…

סדנה שניה: שזירה ללא פרחים
מסתבר שקיימת תופעה כזאת. החיים מזמנים לנו אילוצים המחייבים אותנו להסתדר עם מה שיש. במקרה זה, השלם גדול מסך חלקיו.
החומרים הדרושים:
- כלי קיבול
- ענפים יבשים
- שאריות סרטי מתנה
- מספריים

שלב ראשון: זיוות הענפים בכיוון הרצוי שלב שני: קשירת סרטי המתנה על הענפים

שלב שלישי: לחבר בין הענפים באורח רנדומלי

שלב רביעי: בדיקת מצב למניעת עומס יתר

שלב חמישי: עיטור האגרטל בסרט מתנה
סדנה שלישית: זר שכולו ירוק ובונוס תכשיטי פרחים
זהו מזנון אווירה, המאפשר לכולם להנות מיופיו. מטרת מזנון האווירה לחסוך בזמן וחומרים, להותיר מקום על שולחן האוכל להוות תפאורה העוטפת את חלל האירוח . האגרטל השקוף במיתאר טיפה, מהווה פלטפורמה נהדרת לזר שכולו ירק. אני נוהגת לשזור זרים אילה בעונת סוכות ושבועות. העלים הירוקים עשירים בפיגמנטים, ניחוחת טבעים ובריאים לנשימה. אמצו את הרעיון !

תכשיטי הפרחים
החומרים הדרושים:
- צלחות הגשה מעניינות
- סכו"ם
- עלי מגינית
- חוט ברזל
- סיכת נוי
- קיטומי פרחים

עיטוף הכלי:
שלב ראשון:חציית עלה המגינית לרוחובו ועיטוף הכלי,תוך חיזוק באמצעות סיכה בעלת ראש דמוי אבן

שלב שני:הוספת קיטום הפרח והצמדתו באמצעות דו"צ או סיכה

שלב שלישי:הוספת הסכו"ם ליצירת אווירה של אירוח וארוחה

עיטוף הסכו"ם שלב ראשון:יצירת גליל מעלה המגינית וחיזוקו בחוט ברזל

שלב שני:הוספת הפרח

שלב שלישי:השחלת הסכו"ם

מנחי רוחב וגובה ליצירת עניין

הרכבת הזר
מדובר בזר ספירלה, מכיוון שמורכב מעלי ירק בלבד,ניתן להתגמש בכמויות ובקומפוזיציות חשוב להקפיד על אחיזה איתנה של הגבעולים לכל אורך התהליך. החומרים הדרושים:
- עלי פמפס
- עלי אקליפטוס
- עלי ארליה
- אגרטל
- מזמרה
שלב ראשון:תפיסת עלי הפמפס

שלב שני:הוספת עלי אקליפטוס תוך סיבוב קל של הגבעול

שלב שלישי:הוספת עלה ארליה בתחתית האקליפטוס להמשיך בפעולה עד להשלמת הזר

השבע של אלישבע
- בחירה מושכלת של גוונים
- התמקדות בקווי המיתאר של הפרח/העלה
- לא להניח פרחים ריחניים בקרבת אוכל
- לבדוק טריות הפרח בעת הרכישה
- לחדש חיתוך הגבעול לשמירה על אורך חיי הזר
- להחליף מים אחת ליום/יומיים לשמירה על רעננות הזר
- לנסות, לנסות לנסות ולא לחדול
חג שמח אלישבע