
הרב משה בן לולו בתכניתו "הפוך על הפוך" חשף היום מחדל חמור בעיר בית שמש. תחקיר מקיף שערך עורך התכנית, אשר גרייבר, העלה תמונת מצב מדאיגה באשר לתשתיות והיחס לתושבי רמת בית שמש ג'.
יוסף, תושב השכונה שוחח בשידור: "יש בשכונה כאלפיים יח"ד מה שיוצא בחשבון מהיר תוצאה של כ-10,000 תושבים בשכונה. הבעיות נחלקות לשניים יש את בעיית הפיתוח ויש את בעיית התחבורה. בעיית הפיתוח נוגעת בהרבה דברים, יש מקומות שאין מדרכה בכלל ותושבים הרוצים להלך בדרך מוכרחים לרדת וללכת בכביש שגם ככה הוא צר ומסוכן. אין גינות. אנחנו שילמנו הרבה כסף גם על פיתוח וגינות מגיעות לנו בזכות ולא בחסד. במקום גינה יש מקום שומם ואין לאן להוציא את הילדים.. לא גינון, לא עצים, כלום לא עשו אנחנו שילמנו ומנגד מקבלים התקדמות איטית מאד ולא מתמדת. אגב, אני לא מדבר על מתנ"ס וניקיון ברחובות זה כבר מותרות."
אך כאן לא מסתיימת הסאגה שאופפת את תושבי השכונה ויוסף ממשיך: "הבעיה הבאה היא בתי ספר. דבר בסיסי והכרחי. לפני שלוש שנים כשהתחלנו להתיישב בשכונה היו אמורים להיות שני בתי ספר. מה שקורה בפועל זה שרק בית ספר אחד נבנה והוא בלי חשמל, בלי סורגים ובלי תנאים מינימליים לקליטת תלמידים ולא נראה שהמבנה הזה יוכל לקלוט תלמידות בשנה הקרובה. עוד בעיה זה מקווה. דבר נצרך וחשוב עד היום לא הוקם מקווה לבד מבית כנסת שהקים מקווה מאולתר ומכיוון שהוא היחיד הוא זה שמשמש את תושבי השכונה ואם הזכרנו בתי כנסת אז בנתיים לכל השכונה הגדולה הזו הקצו רק שני בתי כנסת ולכל השאר נתנו הקצאות זמניות ובנוסף הגבאים סובלים מעודף בירוקרטיה ותסבוכת מתישה. מעניין שלישיבות שהגיעו מחוץ לשכונה כן ידעו להקצות מבנים רחבי ידיים ואל תטעה אנחנו שמחים על כל ישיבה שבאה לשכונה אבל אני לא חושב שאנחנו צריכים לקבל בקמצנות כתושבי השכונה בתי כנסת."
עוד באתר:
"הבעיה השניה שהזכרתי, היא בעיית התחבורה" אומר יוסף "למעט שתי תחנות, אין בכל השכונה תחנות עם סככה. בחום הכבד שבחוץ אנשים עומדים ומחכים לפעמים גם חצי שעה לאוטובוס עם ילדים ותינוקות וסובלים מהחום. יש קו אחד בלבד שאמור לשרת את כל תושבי השכונה. הקו הזה הוא קו 19 והוא לא מגיע לרוב השכונות החרדיות. זה אבסורד. למה הקו של השכונה החרדית לא מגיעה לרוב השכונות החרדיות?"
לתחקיר הגיבו הגורמים הרלוונטיים אם כי לא כולם מצאו לנכון לענות על טענות אלו.
מחברת אולניק האחראית על הפיתוח מטעם משרד השיכון לא נמסרה תגובה עד לרגע זה.
ממשרד השיכון גם כן, נמנעו מלהגיב עד לרגע זה.
מחזיק תיק תחבורה בעיריית בית שמש, שמואל גרינברג מסר: "בתוך כל הנקודות שהוזכרו שאין פיתוח דבר אחד יש והוא מתפתח במשך שנתיים כל רבעון עם תוספות, אך עדיין לא מספיק, והתוספות והתגבורים הניתנים על ידי משרד התחבורה אינם תואמים את קצב אכלוס השכונה.
בנוסף, לאחר עמל ויגע רב עם כניסת התושבים לשכונה החל לפעול קו 19 לשמחת ולסיפוק תושבי השכונה. כמו כן, לאחר מספר חודשים החל לפעול מהשכונה קו 597 לבני ברק בתדירות גבוהה לשמחת ולסיפוק התושבים. לאחר תקופה נוספת החל לפעול מהשכונה קו 419 ישיר מרמב"ש ג' לירושלים – בתדירות גבוהה ולשביעות רצון התושבים. בנוסף, במהלך השנתיים האחרונות נוספו אוטובוסים חדשים לתוספות בקו 19 (ככל שנוספו עדיין לא מספיק). בעוד חודש ייכנסו 2 קווים עירוניים חדשים לשכונה- קווי 15 – 16 בנוסף לקו 19 הקיים! ובכך יוקל העומס משמעותית (אושר כבר לפני 10 חדשים – אך משרד האוצר לא העביר תקציב למשרד התחבורה ומכאן נבע העיכוב הממושך). בשנה האחרונה הותקן שילוט דיגיטלי ברוב תחנות האוטובוס (NEXT BUS) והותקנו סככות המתנה בחלק מהתחנות בשכונה, אושרו תחנות נוספות אך התקציב טרם הועבר ממשרד התחבורה. (יש לציין שיש בעיר תחנות שאינן מקורות כבר 30 שנה, העיר מתקינה מה שמשרד התחבורה נותן). יש עדיין הרבה מה לשפר בתח"צ ולהוסיף לשכונה, אני פועל כל הזמן מול משרד התחבורה אך מי שמתקצב זה הם, כשהם נותנים יש וכשלא אז אין. אבל אי אפשר לומר שלא נעשה דבר. תחום התחבורה הוא התחום שטופל הכי הרבה בשכונה וגם כשיש טענות והם נכונות יש הרבה בשורה בשכונה בתחום זה.
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "עם תחילת האכלוס של שכונת רמת בית שמש ג' החל לפעול בשכונה קו עירוני (קו 19). במקביל לכך תוכננו קווים נוספים האמורים לתת מענה תחבורתי לשכונה וסביבותיה. מספר שבועות לאחר מכן החל לפעול קו ישיר (קו 419) מרמת בית שמש ג' לירושלים וקו נוסף (קו 597) לבני ברק. למרות פניות חוזרות ונשנות לעירית בית שמש, טרם הוסדרו התשתיות ההכרחיות לתמיכה בתחבורה ציבורית והדבר מעכב את הרחבת השרות והפעלת הקווים הנוספים. כך לדוגמא, הגשר החדש (המהווה כניסה מהירה לשכונה) שהובטח כי יהיה מוכן בחודש אפריל, אינו מוכן עדיין. כמו כן הכשרת שטח למסוף תפעולי הנדרש לאוטובוסים טרם בוצעה ועוד.