שאלוט|בשרים על הגריל|צ'ודו ירק|צ'ודו ירק|בשרים על הגריל

המפגש המפתיע עם השף מישה אמאייב שפתח מסעדת גורמה בלב תל אביב, מהדרין, התרחש במיקום עוד יותר מפתיע: ליבה ההייטקיסטי של תל אביב, רמת החייל. ההפתעה האמיתית היא, לגלות מסעדה כשרה למהדרין במיקום הזה, אבל לא אקדים את המאוחר.

השלט המואר של מסעדת שאלוט, יכול להטעות. כשעברתי ברחוב בפעם הראשונה, הייתי בטוח שמדובר בעוד מסעדה עם שם שנשמע קולינרי ומעודכן, עם יומרות להגיש אוכל גורמה או מנות שף, כשבסוף אתה מקבל עוד מאותו דבר כמו שמגישים בהרבה מקומות אחרים.

אבל כבר בכניסה הבנתי שזאת לא עוד מסעדה רגילה בנוף המסעדות המוכרות לחובבי קולינריה בכשרות מהודרת. בחלל גדול ומואר בגופי תאורה בעיצוב אירופאי כבד, עם לבנים אדומות על הקירות, ריהוט אלגנטי והדבר הכי חשוב, מרווח ופרטיות בין השולחנות. נוסף לעיצוב, גם השירות במקום הוא אירופאי קלאסי, אדיב, חייכני ומוקפד מאוד אבל לא מעיק.

לפתיחה לקחתי לוביו גרוזיני ואסאדו קר שמגיע עם חמוצים קריספיים נהדרים. הלוביו, הוא תבשיל שעועית חם, שהגיע בתוך סיר מיניאטורי. בצורה סימלית ומושלמת, כשטעמתי את הביס הראשון החל לרדת גשם בחוץ וזאת היתה סיטואציה חורפית מהסרטים. החום של המנה הגרוזינית, נתן לי את האומץ לטעום אסאדו קר, וזה נתן לי את ההבנה שיש כאן מישהו עם יד מאוד מקצועית שיודע מה הוא עושה.

צ'ודו ירק
צ'ודו ירק

את אותה הבנה, פגשתי גם במנות הבצקים שכללו צ'ודו, שזה מין בצק פריך אפוי שממולא בירק או בשר. הצ'ודו הוגש בצורת עיגול, והמלצר פרס את המנה לרבעים. לצד שני סוגי הצ'ודו קיבלנו גם את ה"בילאשי", שהיו בעצם שני כיסוני בצק דקיקים עגולים, מקופלים פנימה. בניגוד לצ'ודו, הבילאשי טוגן לשחימות פריכה.

כמו בקציצה המיוחדת, נפגשתי עם הטכניקה של הבישול המסורתי, גם במנה העיקרית שהיתה קציצת פז’רסקי. זאת קציצה מעוף טחון מומלאת בפטריות. הקריספיות החיצונית של הקציצה לא הכינה אותי למה שקרה כשחתכתי אותה. במקור הרוסי שלה, מכינים את הקציצה עם גוש חמאה שנמס במהלך הטיגון הקצר, והחמאה ניגרת החוצה כשחתוכים את הקציצה. כאן מצאו תחליף כשר, והפלא הקולינרי הזה ממחיש את האופי הכל כך ברור של המסעדה הזאת. את האופי נותן השף מישה אמאייב שהחזון שלו הוא להביא את כל האוכל המסורתי של הצומת הקולינרית של רוסיה, גיאורגיה ואוזבקיסטן, ולהנגיש אותו בכשרות מהודרת.

בשרים על הגרילאפשר להמשיך לספר גם על מנות הגריל הנהדרות, ועל העוגות המסורתיות שהגיעו בתור קינוחים, אבל קצרה היריעה מלהכיל. לסיכומו של בילוי, החיבור בין המטבחים האלה עובד מצויין, ומרגיש שהגבולות המשותפים נועדו על מנת ליצור את האיחוד בין המנות של מסעדת שאלוט. הברזל 3, רמת החייל תל אביב. מהדרין משגיח צמוד במקום .











עוד כתבות שיעניינו אותך

סגירת מעגל

11 שנים אחרי התקרית: הושמדה מנהרת הטרור בבית חאנון

קובי פינקלר
הרב מסכם מלחמה

"בטהרן חוגגים ניצחון? בית משוגעים; ערבים מדומיינים"

הרב ברוך רוזנבלום
אנחנו לא מטומטמים

ממשלה של אפסים: התוצאה היתה ידועה מראש

קובי אליה
קשה לצפייה

תיעוד מחריד: המחבל זורק רימון לתוך הנגמ"ש; 7 נהרגו

קובי פינקלר
תיעוד הזוי

חוליית חמאס ירתה מטווח אפס לעבר המפקד בנגמ"ש

קובי אליה
דאגה לשלומם

"קשרים עם ישראל": רבנים ועסקנים בקהילה באיראן נעצרו

פנחס בן זיו
צפו בתיעודים

עשר טיסות בוטלו: דוב חדר לשדה תעופה ביפן

אבי יעקב
תיעודים דרמטיים

אימה במרכז הארץ: שריפה השתוללה, בתים עלו באש

שמעון כץ
אל תחמיצו

הפסקת אש? אפי ומני בזום משעשע עם מנחם טוקר

מנחם טוקר
סמוטריץ' נזעק

נתניהו חושף: עובדים על הרחבה דרמטית של הסכמי השלום

שלמה ריזל
הנס בבית שאן

"ערכתי שולחן שבת והרגשתי צורך לרוץ למקלט; הבית נהרס"

פנחס בן זיו
סיכום המלחמה

אלופי צה"ל לא ידעו; הטייסים הוזהרו מנפילה באיראן | צפו

קובי פינקלר
צפו בתיעוד

לוחמי מג"ב תפסו שוהים בלתי חוקיים בתא מטען

גדי פוקס
צפו

בארה"ב חשפו תיעוד דרמטי: כך נראו רגעי הפגיעה בפורדו

שלמה ריזל
עם כלביא

תיעוד נדיר: מטוסי הקרב בדרכם לתקיפה בטהרן

גדי פוקס
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
שבועיים לפני

יוצא דופן: חרדי מניו יורק תיעד ביקור בלב באיראן

אבי יעקב
צפו בתיעודים

חסידים נכנסו לשכם; מחבלים תקפו באבנים

פנחס בן זיו
שאריות המלחמה

נפל אותר בלב ים, החבלנים הוזעקו לקחתו. צפו

אבי יעקב
תיעוד סוחף

הרב מנה את ניסי המלחמה; האברכים יצאו בריקוד

פנחס בן זיו