שאלוט|בשרים על הגריל|צ'ודו ירק|צ'ודו ירק|בשרים על הגריל

המפגש המפתיע עם השף מישה אמאייב שפתח מסעדת גורמה בלב תל אביב, מהדרין, התרחש במיקום עוד יותר מפתיע: ליבה ההייטקיסטי של תל אביב, רמת החייל. ההפתעה האמיתית היא, לגלות מסעדה כשרה למהדרין במיקום הזה, אבל לא אקדים את המאוחר.

השלט המואר של מסעדת שאלוט, יכול להטעות. כשעברתי ברחוב בפעם הראשונה, הייתי בטוח שמדובר בעוד מסעדה עם שם שנשמע קולינרי ומעודכן, עם יומרות להגיש אוכל גורמה או מנות שף, כשבסוף אתה מקבל עוד מאותו דבר כמו שמגישים בהרבה מקומות אחרים.

אבל כבר בכניסה הבנתי שזאת לא עוד מסעדה רגילה בנוף המסעדות המוכרות לחובבי קולינריה בכשרות מהודרת. בחלל גדול ומואר בגופי תאורה בעיצוב אירופאי כבד, עם לבנים אדומות על הקירות, ריהוט אלגנטי והדבר הכי חשוב, מרווח ופרטיות בין השולחנות. נוסף לעיצוב, גם השירות במקום הוא אירופאי קלאסי, אדיב, חייכני ומוקפד מאוד אבל לא מעיק.

לפתיחה לקחתי לוביו גרוזיני ואסאדו קר שמגיע עם חמוצים קריספיים נהדרים. הלוביו, הוא תבשיל שעועית חם, שהגיע בתוך סיר מיניאטורי. בצורה סימלית ומושלמת, כשטעמתי את הביס הראשון החל לרדת גשם בחוץ וזאת היתה סיטואציה חורפית מהסרטים. החום של המנה הגרוזינית, נתן לי את האומץ לטעום אסאדו קר, וזה נתן לי את ההבנה שיש כאן מישהו עם יד מאוד מקצועית שיודע מה הוא עושה.

צ'ודו ירק
צ'ודו ירק

את אותה הבנה, פגשתי גם במנות הבצקים שכללו צ'ודו, שזה מין בצק פריך אפוי שממולא בירק או בשר. הצ'ודו הוגש בצורת עיגול, והמלצר פרס את המנה לרבעים. לצד שני סוגי הצ'ודו קיבלנו גם את ה"בילאשי", שהיו בעצם שני כיסוני בצק דקיקים עגולים, מקופלים פנימה. בניגוד לצ'ודו, הבילאשי טוגן לשחימות פריכה.

כמו בקציצה המיוחדת, נפגשתי עם הטכניקה של הבישול המסורתי, גם במנה העיקרית שהיתה קציצת פז’רסקי. זאת קציצה מעוף טחון מומלאת בפטריות. הקריספיות החיצונית של הקציצה לא הכינה אותי למה שקרה כשחתכתי אותה. במקור הרוסי שלה, מכינים את הקציצה עם גוש חמאה שנמס במהלך הטיגון הקצר, והחמאה ניגרת החוצה כשחתוכים את הקציצה. כאן מצאו תחליף כשר, והפלא הקולינרי הזה ממחיש את האופי הכל כך ברור של המסעדה הזאת. את האופי נותן השף מישה אמאייב שהחזון שלו הוא להביא את כל האוכל המסורתי של הצומת הקולינרית של רוסיה, גיאורגיה ואוזבקיסטן, ולהנגיש אותו בכשרות מהודרת.

בשרים על הגרילאפשר להמשיך לספר גם על מנות הגריל הנהדרות, ועל העוגות המסורתיות שהגיעו בתור קינוחים, אבל קצרה היריעה מלהכיל. לסיכומו של בילוי, החיבור בין המטבחים האלה עובד מצויין, ומרגיש שהגבולות המשותפים נועדו על מנת ליצור את האיחוד בין המנות של מסעדת שאלוט. הברזל 3, רמת החייל תל אביב. מהדרין משגיח צמוד במקום .











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בקטע המלא

המערכון המשעשע: שיחה עם קפלניסט על חג הסוכות

יוסי חיים
שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה

ברוך מתיר אסורים: שבעה חטופים חיים שוחררו מהשבי

קובי פינקלר
לצד המחבלים

צפו: אב החטוף משוחח עם בנו משבי חמאס

שמעון כץ
מחווה מפתיעה

לפני השחרור: חטופים זכו לשיחת וידאו עם הוריהם

אבי יעקב
תיעוד אדיר

אלפי הבחורים סביב ראש הישיבה הנערץ: "ודגלו עלי אהבה"

נתי קאליש
צפו בתיעוד

לעיני הקהל ההמום: המסוק איבד שליטה והתרסק

שמעון כץ
בהתאם למתווה

צפו • הכוחות נפרסו מחדש: "משימתנו לא תמה"

קובי פינקלר
רגע האיחוד

מרגש: האב צעק "שמע ישראל" ובירך "שהחיינו"

אלי יעקובוביץ
המשפחה מאושרת

"איתן נראה חיוני ומחייך; נחגוג לו יום הולדת"

אבי יעקב
החמאס משתולל

צפו: אנרכיה ברחובות עזה; חילופי אש בין חמולות וחמאס

פנחס בן זיו
רגעי שיא

טראמפ ממריא לישראל: "הולכים לעשות משהו שלא נעשה"

שלמה ריזל
צפו בהצהרה

רה"מ חוגג את שיבת החטופים ורומז לאיראן: "אנחנו על זה"

שלמה ריזל
זמיר בהצהרה

"מעצבים מחדש את פני המזרח התיכון": צפו

קובי פינקלר
תיעוד מרגש

ההבטחה הפלאית: "הוא עוד ישוב הביתה בריא ושלם"

נתי קאליש
אין ודאות

בישראל מעריכים: השחרור בשעות לפני הצהריים

קובי פינקלר
ליל גמר החיתום

לקראת חזרת החטופים: אלפים התפללו בקבר יוסף

פנחס בן זיו
'שבים לגבולם'

20 חטופים בישראל: “אבינוש שלנו בבית - תודה לקב"ה!”

אבי יעקב
צפו בתיעודים

הודו על שחרור החטופים: 50,000 מתפללים הגיעו לכותל

שמעון כץ
השמחה בלעלוב

האדמו"ר פיזז עם לפידים בוערים | תיעוד סוחף

נתי קאליש
צפו בתיעוד המלא

למרגלות המזבח: הצגה משעשעת ממחישה מצווה נדירה

פנחס בן זיו