שאלוט|בשרים על הגריל|צ'ודו ירק|צ'ודו ירק|בשרים על הגריל

המפגש המפתיע עם השף מישה אמאייב שפתח מסעדת גורמה בלב תל אביב, מהדרין, התרחש במיקום עוד יותר מפתיע: ליבה ההייטקיסטי של תל אביב, רמת החייל. ההפתעה האמיתית היא, לגלות מסעדה כשרה למהדרין במיקום הזה, אבל לא אקדים את המאוחר.

השלט המואר של מסעדת שאלוט, יכול להטעות. כשעברתי ברחוב בפעם הראשונה, הייתי בטוח שמדובר בעוד מסעדה עם שם שנשמע קולינרי ומעודכן, עם יומרות להגיש אוכל גורמה או מנות שף, כשבסוף אתה מקבל עוד מאותו דבר כמו שמגישים בהרבה מקומות אחרים.

אבל כבר בכניסה הבנתי שזאת לא עוד מסעדה רגילה בנוף המסעדות המוכרות לחובבי קולינריה בכשרות מהודרת. בחלל גדול ומואר בגופי תאורה בעיצוב אירופאי כבד, עם לבנים אדומות על הקירות, ריהוט אלגנטי והדבר הכי חשוב, מרווח ופרטיות בין השולחנות. נוסף לעיצוב, גם השירות במקום הוא אירופאי קלאסי, אדיב, חייכני ומוקפד מאוד אבל לא מעיק.

לפתיחה לקחתי לוביו גרוזיני ואסאדו קר שמגיע עם חמוצים קריספיים נהדרים. הלוביו, הוא תבשיל שעועית חם, שהגיע בתוך סיר מיניאטורי. בצורה סימלית ומושלמת, כשטעמתי את הביס הראשון החל לרדת גשם בחוץ וזאת היתה סיטואציה חורפית מהסרטים. החום של המנה הגרוזינית, נתן לי את האומץ לטעום אסאדו קר, וזה נתן לי את ההבנה שיש כאן מישהו עם יד מאוד מקצועית שיודע מה הוא עושה.

צ'ודו ירק
צ'ודו ירק

את אותה הבנה, פגשתי גם במנות הבצקים שכללו צ'ודו, שזה מין בצק פריך אפוי שממולא בירק או בשר. הצ'ודו הוגש בצורת עיגול, והמלצר פרס את המנה לרבעים. לצד שני סוגי הצ'ודו קיבלנו גם את ה"בילאשי", שהיו בעצם שני כיסוני בצק דקיקים עגולים, מקופלים פנימה. בניגוד לצ'ודו, הבילאשי טוגן לשחימות פריכה.

כמו בקציצה המיוחדת, נפגשתי עם הטכניקה של הבישול המסורתי, גם במנה העיקרית שהיתה קציצת פז’רסקי. זאת קציצה מעוף טחון מומלאת בפטריות. הקריספיות החיצונית של הקציצה לא הכינה אותי למה שקרה כשחתכתי אותה. במקור הרוסי שלה, מכינים את הקציצה עם גוש חמאה שנמס במהלך הטיגון הקצר, והחמאה ניגרת החוצה כשחתוכים את הקציצה. כאן מצאו תחליף כשר, והפלא הקולינרי הזה ממחיש את האופי הכל כך ברור של המסעדה הזאת. את האופי נותן השף מישה אמאייב שהחזון שלו הוא להביא את כל האוכל המסורתי של הצומת הקולינרית של רוסיה, גיאורגיה ואוזבקיסטן, ולהנגיש אותו בכשרות מהודרת.

בשרים על הגרילאפשר להמשיך לספר גם על מנות הגריל הנהדרות, ועל העוגות המסורתיות שהגיעו בתור קינוחים, אבל קצרה היריעה מלהכיל. לסיכומו של בילוי, החיבור בין המטבחים האלה עובד מצויין, ומרגיש שהגבולות המשותפים נועדו על מנת ליצור את האיחוד בין המנות של מסעדת שאלוט. הברזל 3, רמת החייל תל אביב. מהדרין משגיח צמוד במקום .











עוד כתבות שיעניינו אותך

משסה נגד החרדים

אמסלם ללפיד: "מנהל מסע אנטישמי נגד לומדי תורה"

אלי יעקובוביץ
די למחלוקת

אבי מימרן במונולוג נוקב במהדורה: "אנא סיתמו את הפה"

אבי מימרן
חוק הגיוס לאן

נחשף: המכסות ירדו, פגישות חשאיות בין גדולי ישראל

הרב משה בן לולו
ירד לשטח

הרמטכ"ל בזירת הפיגוע: "נמנע אירוע חמור עוד יותר"

קובי פינקלר
פרסום ראשון

אריה דרעי לחבריו בסיעת ש"ס: המפגינים רק עוזרים לנו

שלום שטיין
לא המריא לטראמפ

"הפוסט האחרון שלי" • החטוף שעורר סערה, מבהיר ומתנצל

קובי אליה
ללא מתנגדים

מועצת הביטחון באו"ם אישרה: חמאס יפורק בכוח מנשקו

שלמה ריזל
מתאים או לא

זה התרגום לשיר ה"בעקיטשע" שהפך ללהיט

מערכת אמס
לבנון רעדה

צה"ל תקף מתחם אימונים של חמאס; 13 הרוגים

קובי פינקלר
על מה ולמה

פרוש במליאה: "השתגעתם? מרעיבים ילדים קטנים"

אלי יעקובוביץ
תיעודים נרחבים

עדויות קשות מפינוי הגבעה החרדית: "זרקו רימונים סתם"

שמעון כץ
תיעוד מפתיע

צפו: הגר"י יוסף רוקד לצלילי 'בשלטון הכופרים'

שמעון כץ
פסגה היסטורית

בן סלמאן בבית הלבן: "השקעות בארה"ב בטרליון דולר"

יוני שניידר
צפו

דובר חמאס הגיע לקנדה? צעדה מחליאה בטורונטו

שמעון כץ
בלי טיפת רגש

צפו בתיעוד: פורץ בתי הכנסת בכרמיאל נלכד

אבי יעקב
"כי הנה המלכים נועדו"

צפו בביקור ההיסטורי: האדמו"ר מסאטמר ביקר בבעלזא וגור

נתי קאליש
צפו ברגעי הסכנה

תיעוד חמור מבני ברק: אוטובוס מתפרץ לצומת באור אדום

שמעון כץ
צפו בתיעוד

מפתיע: גדולי הדור החליפו ביניהם פתקים

נתי קאליש
השיר החדש

יהודה בורן משתף: "נוסע באוטובוס. רצו שאטוס?"

קובי ברומר
אל תפספסו

האם שיר ה'בעקיטשע' הורס את החרדיות? דיון סוער באולפן

קובי סגל