שאלוט|בשרים על הגריל|צ'ודו ירק|צ'ודו ירק|בשרים על הגריל

המפגש המפתיע עם השף מישה אמאייב שפתח מסעדת גורמה בלב תל אביב, מהדרין, התרחש במיקום עוד יותר מפתיע: ליבה ההייטקיסטי של תל אביב, רמת החייל. ההפתעה האמיתית היא, לגלות מסעדה כשרה למהדרין במיקום הזה, אבל לא אקדים את המאוחר.

השלט המואר של מסעדת שאלוט, יכול להטעות. כשעברתי ברחוב בפעם הראשונה, הייתי בטוח שמדובר בעוד מסעדה עם שם שנשמע קולינרי ומעודכן, עם יומרות להגיש אוכל גורמה או מנות שף, כשבסוף אתה מקבל עוד מאותו דבר כמו שמגישים בהרבה מקומות אחרים.

אבל כבר בכניסה הבנתי שזאת לא עוד מסעדה רגילה בנוף המסעדות המוכרות לחובבי קולינריה בכשרות מהודרת. בחלל גדול ומואר בגופי תאורה בעיצוב אירופאי כבד, עם לבנים אדומות על הקירות, ריהוט אלגנטי והדבר הכי חשוב, מרווח ופרטיות בין השולחנות. נוסף לעיצוב, גם השירות במקום הוא אירופאי קלאסי, אדיב, חייכני ומוקפד מאוד אבל לא מעיק.

לפתיחה לקחתי לוביו גרוזיני ואסאדו קר שמגיע עם חמוצים קריספיים נהדרים. הלוביו, הוא תבשיל שעועית חם, שהגיע בתוך סיר מיניאטורי. בצורה סימלית ומושלמת, כשטעמתי את הביס הראשון החל לרדת גשם בחוץ וזאת היתה סיטואציה חורפית מהסרטים. החום של המנה הגרוזינית, נתן לי את האומץ לטעום אסאדו קר, וזה נתן לי את ההבנה שיש כאן מישהו עם יד מאוד מקצועית שיודע מה הוא עושה.

צ'ודו ירק
צ'ודו ירק

את אותה הבנה, פגשתי גם במנות הבצקים שכללו צ'ודו, שזה מין בצק פריך אפוי שממולא בירק או בשר. הצ'ודו הוגש בצורת עיגול, והמלצר פרס את המנה לרבעים. לצד שני סוגי הצ'ודו קיבלנו גם את ה"בילאשי", שהיו בעצם שני כיסוני בצק דקיקים עגולים, מקופלים פנימה. בניגוד לצ'ודו, הבילאשי טוגן לשחימות פריכה.

כמו בקציצה המיוחדת, נפגשתי עם הטכניקה של הבישול המסורתי, גם במנה העיקרית שהיתה קציצת פז’רסקי. זאת קציצה מעוף טחון מומלאת בפטריות. הקריספיות החיצונית של הקציצה לא הכינה אותי למה שקרה כשחתכתי אותה. במקור הרוסי שלה, מכינים את הקציצה עם גוש חמאה שנמס במהלך הטיגון הקצר, והחמאה ניגרת החוצה כשחתוכים את הקציצה. כאן מצאו תחליף כשר, והפלא הקולינרי הזה ממחיש את האופי הכל כך ברור של המסעדה הזאת. את האופי נותן השף מישה אמאייב שהחזון שלו הוא להביא את כל האוכל המסורתי של הצומת הקולינרית של רוסיה, גיאורגיה ואוזבקיסטן, ולהנגיש אותו בכשרות מהודרת.

בשרים על הגרילאפשר להמשיך לספר גם על מנות הגריל הנהדרות, ועל העוגות המסורתיות שהגיעו בתור קינוחים, אבל קצרה היריעה מלהכיל. לסיכומו של בילוי, החיבור בין המטבחים האלה עובד מצויין, ומרגיש שהגבולות המשותפים נועדו על מנת ליצור את האיחוד בין המנות של מסעדת שאלוט. הברזל 3, רמת החייל תל אביב. מהדרין משגיח צמוד במקום .











עוד כתבות שיעניינו אותך

תקרית העגורן

"רצה לראות את הנוף מלמעלה": זה מצב הנער המטפס

אבי יעקב
מעשה מסוכן

צפו ברגעי האימה: נער נתקע על המנוף הגבוה בירושלים

שמעון כץ
תיעוד משעשע

ילדות נתקעו בשלולית; כונן הגיע לחלץ על קייק

אבי יעקב
טרור בפקיסטן

מחבלים חדרו למפקדה השמורה: חילופי אש במקום

אבי יעקב
צפו

בן גביר בעימות בכפר הבדואי: "אנחנו בעלי הבית"

שמעון כץ
פרומו מדליק

התזוזה ב'מיוזיק' שריגשה את לומדי השיעור הפופולרי

קול חי מיוזיק
שיחה באידיש

ראש הישיבה חיזק את הבחור בכלא: "שתצא מהטומאה"

נתי קאליש
צפו

האב השתנק: ברית מצמררת לתינוק שהתייתם בלידתו

נתי קאליש
תיעוד המרדף

ניסה לברוח - ונתפס: רוכב אופנוע נעצר והוחרם

גדי פוקס
בעיצומו של האירוע

האדמו"ר מסאטמר הוציא צ'ק על סך מיליון דולר

נתי קאליש
טובים השניים

ישראל גנבה עננים מאיראן? • צפו במערכון המשעשע

יוסי חיים
ליל גשמים סוער

הצפות ענק בארץ; לוחמי האש נאבקו במים וחילצו אנשים

פנחס בן זיו
תיעוד מעזה

צה"ל ברפיח: חיסול מחבלים והשמדת תוואים תת-קרקעיים

קובי פינקלר
נערכים לחורף

תיעוד: שישה דובים הסתערו על החצר של שמעלצר

יוני שניידר
צפו

תיעוד: שלב אחרי שלב, כך פרצו לתחנת הכיבוי

פנחס בן זיו
צפו

עימות סוער בוועדה: "אל תדבר אליו ככה, בריון"

אבי יעקב
צפו

הבדואים משתוללים: שוטר נדרס; עבריין נפצע

אבי יעקב
9 שעות באוויר

טיפס, החליק ונאחז בכבל: כך הגיע הנער למרומי העגורן

שמעון כץ
קידוש השם

יש גבול: הזמר מספר לטוקר מדוע עצר את האירוע

מנחם טוקר
חסרי רחמים

העלמת מס, זיופים ועוקץ: כך התגלתה התרמית

גדי פוקס