ניחוחות שבת

מוס שוקולד בלגי עם אטריות באגוזים – מצרכים למוס:
200 גר' שוקולד מריר משובח
1 כוס קצפת צמחית
1 מיכל קצפת צמחית נוספת
1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
1/2 כוס קפה מוכן מ-1 כפית גדושה של קפה מגורען
1/3 כוס ליקר שוקולד

מצרכים לאטריות:
1 חב' אטריות רחבות וארוכות מבושלות לפי הוראות היצרן
1 כוס אגוזי פקאן טחונים
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס פירורי לחם
100 גר' חמאה

קרמבל פולי קקאו:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר חום
150 גר' פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק
בקערת המערבל מקציפים קלות את שאר המצרכים
מוסיפים את קרם השוקולד ומקציפים לקצף רך ויציב
מזלפים לכוסות ומצננים לשעה

הכנת האטריות:
מחממים חמאה או שמן להמסה מוסיפים אגוזים ומטגנים קלות מוסיפים פירורי לחם ואת הסוכר וניל ומערבבים
מעבירים אל המחבת את האטריות ומערבבים לציפוי של האטריות

הכנת הקרמבל:
במעבד מזון שמים את המצרכים ומעבדים למסת פירורים
משטחים על תבנית ואופים כ-20 ד'
מצננים

הרכבת המנה:
מעל כל כוס מוס מניחים חופן נכבד מהאטריות מפזרים קרמבל קקאו צבוע בברונזה
ומגישים

•••••

מוס פסיפלורה שוקולד לבן – מצרכים:
500 מ"ל קצפת צמחית
200 מ"ל מחית פסיפלורה
1 חב' אצבעות שוקולד לבן
1 שקית אינסטנט וניל
1/3 כוס ליקר בננות

לבסיס:
200 גר' עוגיות חיוכים וניל מפוררות

אופן ההכנה:
המיסי את אצבעות השוקולד וערבבי עם הקצפת ועבדי למסה חלקה
הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי עד למרקם יוגורט
טעמי ותקני תיבול
בכלי קינוח אישיים שימי כף פירורים מעל זלפי את מוס הפסיפלורה
קשטי והגישי

•••••

מוס תותים על תותים בג'לי – מצרכים למוס:
250 מ"ל קצפת צמחית
1/2 כוס מחית תות
1 שקית אינסטנט וניל צרפתי
1/3 כוס ליקר דובדבנים

לשכבת התותים:
10 תותים נקיים וחתוכים לקוביות
1 שקית אינסטנט גלי תות
גרנולה – לקישוט

אופן ההכנה:
מחלקים ל-12 כוסות אישיות את קוביות התות בצורה שווה
מכינים את הג'לי תות לפי ההוראות ושופכים מעל התותים לכיסוי

הכנת המוס:
מקציפים יחד את כל מצרכי המוס למוס תפוח ואווררי
מזלפים מעל שכבת הגלי ומקשטים בגרנולה

•••••

מוס גבינה בכוסות – מצרכים:
2 כוסות מחית פרי אדום (תותים, דובדבנים, חמוציות….)

לגבינה:
500 גר' גבינת שמנת
1 שקית אינסטנט וניל
150 גר' אבקת סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה 36% שומן מוקצפת לקצף רך

לפירורים קריספיים:
1 חב' עוגיות לוטוס טחונות

להגשה:
פיפטת אלכוהול

אופן ההכנה – הכנת המוס:
את הגבינה האינסטנט והא סוכר יש לשים בקערה ולערבב למסה אחידה
לטעום ולתקן תיבול
להוסיף את השמנת המוקצפת ולערבב למסה סמיכה
לשים בשק זילוף עם צנטר משונן

הרכבת המנה:
בכוסות מיני יש לשים כף ממלית הפרי האדום
מעל לזלף בנדיבות מוס גבינה
לפזר פירורי לוטוס ולהניח את הפיפטה

•••••

האזינו כאן לתוכנית המלאה:











עוד כתבות שיעניינו אותך

תיעוד שובר לב

החטוף מהשבי: "3 גרעיני פלאפל ביום, אני על סף מוות"

יוני שניידר
צפו בתיעוד

הזוי: 15 פלסטינים שוחררו לשטחי הרצועה ללא כל תמורה

שמעון כץ
זה קורה ב-12

ה'דרייבר' מגיעים לבני ברק: רוצים לפגוש אותם?

קובי ברומר ומנדי וייס
סרטוני הזוועה

רה"מ מגיב לתיעודים: "חמאס רוצה לשבור אותנו"

שלמה ריזל
לתקופת בין הזמנים

בשורה לציבור החרדי: חוף נפרד חדש נפתח

אבי יעקב
צפו בדברים

'רואים דברים שלא צריך לראות': הפוסק בדברי הדרכה להורים

נתי קאליש
אחרי התדרוכים והסערה

השר כ"ץ רומז לרמטכ"ל: "הדרג הצבאי יבצע את המדיניות"

קובי פינקלר
עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
צפו

ראש הישיבה על הדחת היועמשי"ת: "סימן שמשיח בדרך"

נתי קאליש
רוכב על גלי השנאה

בט' באב, יאיר לפיד מכליל: "לחרדים מותר הכול"

אלי יעקובוביץ
צפו בתיעוד

זה לא דם: מי הכינרת הפכו לאדומים

פנחס בן זיו
מחאה סוערת

מהומות ברחוב יחזקאל: מפגינים חסמו צירים ויידו אבנים

אלי יעקובוביץ
לאחר התבצרות

תיעוד מיוחד: לוחמי הימ"מ מחסלים מחבל חמוש

קובי פינקלר
כעת בשידור חי

קובי ומנדי בעימות סוער: אז מי בעצם הדרייבר?

קובי ברומר ומנדי וייס
יש חרדים בצבא!

"מי פינה את הפצועים?" • יצחק גולדקנופף בנאום תקיף

אלי יעקובוביץ
לצפייה ישירה

צפו כעת בפרק הראשון: שמוליק סוכות מגיע ל'אוטוטוקר'

מנחם טוקר
הדרשה שאסור לפספס

'אתם משתמטים מלימוד ולא מתביישים להאשים אותנו?'

פנחס בן זיו
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
"ענוים הגיע זמן גאולתכם"

רבבות נהרו לכותל המערבי בצום ט' באב. צפו ברגעי הנעילה

אלי יעקובוביץ
'התנערי מעפר קומי'

על גמלים, גירושין, והקול הפנימי שצף מחדש

הרב אריה אטינגר