ניחוחות שבת

מוס שוקולד בלגי עם אטריות באגוזים – מצרכים למוס:
200 גר' שוקולד מריר משובח
1 כוס קצפת צמחית
1 מיכל קצפת צמחית נוספת
1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
1/2 כוס קפה מוכן מ-1 כפית גדושה של קפה מגורען
1/3 כוס ליקר שוקולד

מצרכים לאטריות:
1 חב' אטריות רחבות וארוכות מבושלות לפי הוראות היצרן
1 כוס אגוזי פקאן טחונים
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס פירורי לחם
100 גר' חמאה

קרמבל פולי קקאו:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר חום
150 גר' פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק
בקערת המערבל מקציפים קלות את שאר המצרכים
מוסיפים את קרם השוקולד ומקציפים לקצף רך ויציב
מזלפים לכוסות ומצננים לשעה

הכנת האטריות:
מחממים חמאה או שמן להמסה מוסיפים אגוזים ומטגנים קלות מוסיפים פירורי לחם ואת הסוכר וניל ומערבבים
מעבירים אל המחבת את האטריות ומערבבים לציפוי של האטריות

הכנת הקרמבל:
במעבד מזון שמים את המצרכים ומעבדים למסת פירורים
משטחים על תבנית ואופים כ-20 ד'
מצננים

הרכבת המנה:
מעל כל כוס מוס מניחים חופן נכבד מהאטריות מפזרים קרמבל קקאו צבוע בברונזה
ומגישים

•••••

מוס פסיפלורה שוקולד לבן – מצרכים:
500 מ"ל קצפת צמחית
200 מ"ל מחית פסיפלורה
1 חב' אצבעות שוקולד לבן
1 שקית אינסטנט וניל
1/3 כוס ליקר בננות

לבסיס:
200 גר' עוגיות חיוכים וניל מפוררות

אופן ההכנה:
המיסי את אצבעות השוקולד וערבבי עם הקצפת ועבדי למסה חלקה
הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי עד למרקם יוגורט
טעמי ותקני תיבול
בכלי קינוח אישיים שימי כף פירורים מעל זלפי את מוס הפסיפלורה
קשטי והגישי

•••••

מוס תותים על תותים בג'לי – מצרכים למוס:
250 מ"ל קצפת צמחית
1/2 כוס מחית תות
1 שקית אינסטנט וניל צרפתי
1/3 כוס ליקר דובדבנים

לשכבת התותים:
10 תותים נקיים וחתוכים לקוביות
1 שקית אינסטנט גלי תות
גרנולה – לקישוט

אופן ההכנה:
מחלקים ל-12 כוסות אישיות את קוביות התות בצורה שווה
מכינים את הג'לי תות לפי ההוראות ושופכים מעל התותים לכיסוי

הכנת המוס:
מקציפים יחד את כל מצרכי המוס למוס תפוח ואווררי
מזלפים מעל שכבת הגלי ומקשטים בגרנולה

•••••

מוס גבינה בכוסות – מצרכים:
2 כוסות מחית פרי אדום (תותים, דובדבנים, חמוציות….)

לגבינה:
500 גר' גבינת שמנת
1 שקית אינסטנט וניל
150 גר' אבקת סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה 36% שומן מוקצפת לקצף רך

לפירורים קריספיים:
1 חב' עוגיות לוטוס טחונות

להגשה:
פיפטת אלכוהול

אופן ההכנה – הכנת המוס:
את הגבינה האינסטנט והא סוכר יש לשים בקערה ולערבב למסה אחידה
לטעום ולתקן תיבול
להוסיף את השמנת המוקצפת ולערבב למסה סמיכה
לשים בשק זילוף עם צנטר משונן

הרכבת המנה:
בכוסות מיני יש לשים כף ממלית הפרי האדום
מעל לזלף בנדיבות מוס גבינה
לפזר פירורי לוטוס ולהניח את הפיפטה

•••••

האזינו כאן לתוכנית המלאה:











עוד כתבות שיעניינו אותך

האזינו לשיחה התקיפה

הרבי מסאטמר נגד ברסלב: “דרך מסוכנת; במיוחד לבחורים”

פנחס בן זיו
מי בשריפה

סוף עצוב לטרגדיה: נפטר הילד שנשרף בירושלים

אבי יעקב
צפו בתיעוד

"נגמרה החגיגה": נהרס האוהל מעל קבר אבי הטרור

אבי יעקב
להאיר מתוך חשכה

תיעוד מצמרר: ששת החטופים בהדלקת נרות חנוכה בשבי

פנחס בן זיו
ראויים להוקעה

קשה לצפייה: שני צעירים נאשמים בתקיפת מנקה רחובות

גדי פוקס
אסון בירושלים

שייח ג'ראח: בן 50 קפא למוות בשלולית ברחוב

אבי יעקב
לילה סוער

הצפות נרחבות בבית שקמה; עשרות תושבים חולצו

פנחס בן זיו
"איפה החמלה שלך?"

מאמינים שהפצ"רית במצוקה נפשית? צפו בעימות הסוער

נתי שולמן
לאורך הלילה

בדאגה גוברת: הורחבו החיפושים אחרי הצעיר החרדי הנעדר

אבי יעקב
צפו בתיעודים

סופת ביירון הגיעה במלוא העוצמה: הצפות נרחבות וחילוצים

שמעון כץ
מקומם

הנדרס בהפגנה נאלץ להגיע למשטרה על אלונקה

שמעון כץ
חגיגות 'יום ההצלה'

זוהראן ממדאני חגג עם החסידים, בבית הלבן שלחו מכתבים

נתי קאליש
האזינו לשירים

אלבום חדש: 'מירקלס 4' - דוד פרלמן עם הנסים שחיכינו להם!

אליעזר חסיד
לצפייה מלאה

כל עוד הבור מלא מים; הנחשים לא יכולים להזיק

הרב ברוך רוזנבלום
מטלטל ומצמרר

תיעוד: החטוף מקבל שם יהודי ומצטרף לשירת 'אני מאמין'

פנחס בן זיו
צפו

שלג ראשון הגיע: תיעודים מאתר החרמון

אבי יעקב
הסודות מאחורי הקלעים

מנחם טוקר ומנהל התזמורת חשפו פדיחות

מנחם טוקר
צפו בדברים

מתקפה חריפה נגד חוסמי הכבישים: "אין כפרה לחילול ה'"

אבי יעקב
מכת ברק ברכבת

סופת ביירון: לוחמי האש הצילו נהגים שנתקעו בשטפונות

אלי יעקובוביץ
חילוצים וחסימות

סופת 'ביירון' מתקרבת לשיאה; כוננות ספיגה במרכז הארץ

אבי יעקב