ריסוס-צילום-פיקאכיב

תודות להתפתחות הטכנולוגית והמדעית בדורות האחרונים הצליחו החקלאים לפתח ולהשתמש בשיטות גידול ירקות ופירות באופן שמסיר חשש מפני מזיקים שונים.

אלא שלצד המעלות של הריסוסים הללו, הם טומנים בחובם סכנות שונות. הסכנה המרכזית: שאריות ריסוס שנותרות על הפרי לאחר קטיפתו, ועלולות לגרום לסיבוכים רבים אם חלילה אוכלים את הפרי בלי לנקות אותו כראוי.

ארגון 'אמת ליעקב' שמקדם העלאת מודעות לסכנות ונזקי הגוף השונים, מפרסם הנחיות וכללים חיוניים על מנת להימנע מהסכנה הזו. "יש להיזהר ולהשתדל להסיר את שאריות הריסוס וחומרי ההדברה (רעלים) מעל הפירות הירקות ועלי ירק למיניהם, אשר מיועדים במקור להשמדת מזיקים אך עלולים להיוותר הם או שרידיהם ומזיקים מאוד גם לאוכלם. הרופאים מתריעים מפני סכנות ברורות שהוכחו, של מחלות שונות ביניהם המחלה הקשה ל"ע וכן לנשים מעוברות ולעובריהם ה"י", אומרים בארגון ומוסיפים: "על כן יש להקפיד על ההנחיות הללו להסרת שאריות החומרים המסוכנים ובכך לצמצם את הסכנה ונימנע מכל מכשול, נזק וצער".

כללים והנחיות לאכילה בטוחה של פירות וירקות

עלים, פירות וירקות ללא קליפה:

שטיפה במים בלבד אינה מספיקה דיה להיפטר משאריות הריסוס, הלכלוך והחרקים, לכן חשוב להכין תמהיל של "מי חיטוי" בהכנה ביתית, ולחטא באמצעותו בקלות את הפירות הירקות ועלי הירק.

את "מי חיטוי" ניתן להכין כדלהלן:
1. מים עם חומץ או עם מיץ לימון או שניהם יחדיו, המדולל ביחס של 3 כוסות מים לכל כוס חומץ או מיץ לימון.
2. מים עם מעט סבון המיועד לניקיון כלי אוכל בלבד.
3. מים עם כף אבקת סודה לשתייה, ביחס של כף לקערה.
4. ניתן גם לשלב חומץ או מיץ לימון עם סודה לשתייה.

תהליך החיטוי כדלהלן:
1. יש להפריד את העלים (במיוחד בחסה) ולנקות מחול ואדמה בטרם ההשריה.
2. ממלאים קערה ב"מי חיטוי" שהכנו, עד לגובה חצי קערה.
3. יש להניח את הפרי או הירק על גבי מסננת.
4. משרים את המסננת עם הפרי והירק בתוך הקערה, נוודא שכלל תכולת הפרי והירק מוצפים במי חיטוי.
5. יש להשרות כך במשך 5 דקות.
6. מערבבים ומקרצפים מפעם לפעם את הירק בתוך מי החיטוי.
7. מוציאים את המסננת עם הפירות או הירק ושוטפים תחת זרם מים תוך שפשוף יסודי בכדי שזרימת המים אכן תגיע לכל צדדי העלים.

פירות וירקות בעלי קליפה.
מכינים קערה עם מי חיטוי, כאמור. משהים במשך כשתי דקות ושוטפים במים. בפירות הדר מומלץ לעבור גם עם מברשת ייעודית, בכך נסלק גם את כנימות העלה.
מומלץ לאחר החיטוי לייבש את התכולה.

לשטוף סמוך לאכילה.
השטיפה מומלצת תמיד בסמוך לאכילה, שטיפה מוקדמת מדי ואחסונם במקרר בטרם האכילה עלולה להאיץ את תהליך צבירת הבקטריות (עובש), אלא אם כן מייבשים היטב את השטופים בטרם אחסונם.

בסיום תהליך החיטוי האמור, אפשר לאכול בבטחה את הפירות והירקות, ולתת גם לילדים, ובכך נצמצם את הסיכון ולא נחדיר לגופנו רעלים שלא אמורים לבוא לקרבנו.

לבריאות.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בתיעוד

המבנים נדלקו בזה אחר זה, צוותי הכיבוי נאבקים

אבי יעקב
סערה חדשה

צפו בתיעוד מג'נין: המחבלים הרימו ידיים - ונורו למוות

קובי פינקלר
הגנה אווירית

אור איתן נכנסת לזירה: מערכת הלייזר המבצעית הראשונה

קובי פינקלר
תג מחיר

תיעוד נדיר: 100 דירות נאטמו במתחם אחד

אבי יעקב
תיעודים נרחבים

בזמן ההפסקה - זו כמות המחבלים שחיסלנו

קובי פינקלר
תחקיר מואץ

ירי אחרי כניעה? הסרטון שמטלטל את ישראל והעולם

קובי אליה
הצמד התפרץ בשידור

אבי מימרן לאפי ומני: "גורמים לנזק בלתי הפיך"

אפי סקקובסקי ומני וקשטוק
התענגו

אהבתם? זה השינוי בפלייליסט ברגע האחרון

אלי ממונסי
סכנת חיים

ישראלים פרצו את הגבול ונכנסו לסוריה; צפו

קובי פינקלר
צפו בתיעוד

מפגינים מנעו מעצר, ניידת משטרה צבאית התהפכה

נתי קאליש
סערת קמפה

מנחם טוקר מגיב: "מי שצר עין, יישאר בלי עין"

אלי יעקובוביץ
מקרה שני בשבוע

צפו: נלכד על עגורן בגובה 40 מטר וחולץ בשלום

אלי יעקובוביץ
תיעוד

וכבוד עשו לו במותו: צפו בהלוויית מייסד 'הצלה'

שמעון כץ
"חילול השם ומחלוקת"

סערה מתגלגלת: המופע של נפתלי קמפה בוטל לחלוטין

אליעזר חסיד
אימה באופקים

תיעוד דרמטי: המוכר הפעיל גז ועשן, השודדים נמלטו

אלי יעקובוביץ
תיעוד מחריד

צפו ברגעי האימה בהונג קונג: מגדלים עלו באש

שמעון כץ
סערת המופע

'קול חי' מחזקת את קמפה: "יש איזשהו חוסר הבנה"

מנחם טוקר
מנין הקורבנות מטפס

אסון: 44 הרוגים ומאות נעדרים בשריפה ענקית

יוני שניידר
אנרכיה בדרום

עידן טרבלסי משחזר: כך שרדנו את שוד התכשיטים

אבי יעקב
השיעור המרתק

הרב ברוך רוזנבלום: יעקב אבינו כתב את ספר תהילים

הרב ברוך רוזנבלום