
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אתמול (ראשון) לשרי הקבינט המדיני-בטחוני על החלטתו לפרק את קבינט המלחמה, הפורום המצומצם שהוקם על מנת לנהל את המערכה מול החמאס וחיזבאללה. ההודעה מגיעה שבוע בלבד לאחר פרישתה של מפלגת המחנה הממלכתי מהממשלה, על רקע טענות יו"ר המפלגה בני גנץ בדבר חדירת שיקולים זרים ופוליטיים לחדר הדיונים.
הפורום המצומצם, שבו התקבלו החלטות הרות גורל ביחס להתנהלות מול ארגוני הטרור, שינה את הרכבו עם פרישתם של גנץ ואיזנקוט. בהרכבו האחרון, כלל את ראש הממשלה, שר הביטחון יואב גלנט, יו"ר ש"ס אריה דרעי וראש המל"ל צחי הנגבי. בשלב זה, החליט נתניהו לבטלו כליל.
עוד באתר:
ההחלטה על פירוק הקבינט מגיעה על רקע דרישתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, להצטרף לפורום המצומצם, זאת במקומם של השרים הפורשים מהמחנה הממלכתי. עם זאת, במערכת הביטחון הביעו התנגדות נחרצת לצירופו של בן גביר, כאשר גורם בכיר טען כי מדובר ב"סכנה לביטחון המדינה" בשל חוסר אחריותו של השר ונטייתו להדליף מידע רגיש, לדבריו.
ח"כ גדי איזנקוט מהמחנה הממלכתי, שכיהן כחבר בקבינט המלחמה עד לפרישתו, הסביר את הרקע להחלטה לעזוב את הממשלה. לדבריו, בחודשים האחרונים חלחלו שיקולים זרים לדיוני הקבינט באופן שפגע ביכולת להשיג את יעדי המערכה, כאשר לטענתו החלטות מהותיות הושפעו מאווירה פוליטית ולא משיקולים מקצועיים.
נכון לעכשיו, נראה כי ההחלטות האסטרטגיות בכל הנוגע לפעולות צה"ל ומדיניות ישראל ביחס לעזה ולבנון, יתקבלו על ידי נתניהו בהתייעצות עם השרים גלנט ודרמר, עם ח"כ דרעי ועם בכירי מערכת הביטחון בפורום מצומצם, רחוק מעיניהם של שאר השרים בקואליציה. נותר כעת לראות כיצד תשפיע ההחלטה הדרמטית הזו על ניהול המערכה בפועל, והאם המדיניות הישראלית תשתנה.