
נתונים חדשים חושפים עלייה דרמטית במחירי הדיור בערים ובשכונות החרדיות בישראל בשלוש השנים האחרונות. נתונים אלו מעלים שאלות לגבי עתיד שוק הדיור בציבור החרדי ומחוצה לו.
לפי נתוני אתר יד2, בערים בית שמש ומודיעין עילית נרשמה עלייה מסחררת של כ-45% במחירי דירות 4 חדרים מאז 2021, בעוד שבבני ברק חלה עלייה של 25.4% במחיר הממוצע לדירת 4 חדרים באותה תקופה. אלעד, לא נשארה מאחור אף היא ורשמה עלייה של 37% במחירים.
עוד באתר:
גם בשכונות החרדיות בירושלים נרשמו עליות חדות של 20% עד 40%, כאשר מחירי הדירות בשכונות אלו נעים כיום בין 3 ל-3.6 מיליון שקל לדירת 4 חדרים, מחירים שעד לפני מספר שנים נחשבו דמיוניים עבור המגזר החרדי.
לפי נתוני הלמ"ס, האוכלוסייה החרדית בישראל מונה כיום כ-1.3 מיליון איש, והיא מהווה 13.6% מכלל האוכלוסייה בישראל. תחזיות צופות כי עד שנת 2030, שיעור זה יגדל ל-16%. גידול זה, יחד עם המחסור בקרקעות זמינות לבנייה בערים החרדיות הקיימות, יוצר לחץ עצום על שוק הדיור.
ההשלכות של מגמה זו כבר מורגשות מעבר לגבולות הערים החרדיות המסורתיות. עקב העלייה הדרסטית במחירים, חרדים רבים מנסים לחפש פתרונות דיור בערים מעורבות כמו אשדוד, רחובות, נתניה, פתח תקווה, צפת, נתיבות, ועוד, אולם לא בכל מקום בני הציבור החרדי מתקבלים בברכה.
הנתונים מדגישים את הצורך הדחוף במציאת פתרונות דיור למגזר החרדי, כולל בניית ערים חרדיות חדשות והקמת שכונות חרדיות נוספות בערים המעורבות.